Șatra care a terorizat centrul Constanței

1950
8

Articole recomandate

Într-o curte de câțiva metri pătrați locuiesc peste 36 de suflete, copii mici și adulți. Romii așteaptă să primească locuință în cartierul Henri Coandă. Viața în centrul Constanței poate fi uneori o adevărată provocare. Deși locuiesc în inima Constanței, mai multe familii de pe strada Olteniei au parte de condiții greu de imaginat pentru secolul XXI. De vină sunt mai multe familii de țigani, instalate într-un imobil de la nr. 21. Trăiesc claie peste grămadă, fac o gălăgie de nedescris, adună toate gunoaiele și toată zona miroase îngrozitor de la ei. 


"Nu mai putem de mizerie, șobolani, mirosuri, gălăgie. Nu putem trăi. Se adună muștele, fum de la cauciucurile pe care le ard pentru sârme. Nu putem sta nici la masă", ne-a spus nea Dicu, vecin cu familiile respective. Între curtea acestuia și curtea romilor este un teren părăsit, care, deși are proprietar, a ajuns groapa de gunoi a vecinilor. Pe lângă bălăriile imense sunt sute de kilograme de deșeuri de toate felurile. Din fericire, mirosul nu poate fi surprins de aparatul de fotografiat, însă dezastrul de pe terenul respectiv se vede în toată splendoarea sa, în imaginile alăturate. 


"Țiganii au spart zidul dintre curtea lor și terenul viran și aruncă acolo de toate: gunoi menajer, pături, țoale vechi, copii avortați, sticle, pisici moarte!", ne-a povestit nea Dicu, indignat de toată această situație. Și la ora vizitei noastre, în jurul prânzului, zona duhnea îngrozitor, persistând un miros greu de mortăciune și gunoaie. În tot acest timp, locatarii de la nr. 21, își vedeau liniștiți de treabă. Unii spălau rufe, alții mâncau, alții dansau. 


"Pleacă unu, vin trei!"
Nea Dicu spune că nu a găsit înțelegere nici la țigani, dar nici la proprietarul terenului abandonat. "Este cineva de pe la Fisc, nu știu ce director. L-am sunat și i-am spus de gunoaie și a spus că o să trimită o mașină să le adune. Asta era acum nouă ani de zile. De atunci e totul în paragină. Unul din peretele fostei case de pe teren era lipit de gardul nostru. Țiganii au furat cărămizile, așa că am pus eu oameni să-l dărâme până la nivelul gardului nostru, ca să nu cumva să se prăbușească la noi în curte, peste noi", ni s-a mai plâns bărbatul. 
Potrivit spuselor vecinilor, în curtea romilor trăiesc cel puțin 36 de persoane. "Sunt mulți! Stau claie peste grămadă. Unii au plecat la cartierul Henri Coandă, dar știți cum e, pleacă unu, vin trei!", ne-a mai spus nea Dicu.


Au venit la oraș, de la țară
O parte din locatari a venit în Constanța astă iarnă, de la țară. "Primăria i-a adunat pe toți și i-au dus în ghetou. Aici aveau contract doi sau trei, dar locuiau cu zecile. Noaptea însă au intrat alții. Au venit din județ, din localitatea Băneasa. Nu au curățat zona, au intrat așa cum au găsit și au spus «Bogdaproste». Au venit la oraș acum, L-au prins pe Dumnezeu de picior. La țară nu mai aveau ce fura. Stau ce stau, apoi cer și ei locuință socială în ghetou. Și uite așa se umple orașul de astfel de oameni fără căpătâi, de hoți și proxeneți", ne-a povestit o altă femeie care locuiește pe strada Olteniei. 


Comentează știrea

hmm
3 septembrie 2013
mai pot

Mai pot oamenii vad. Mai pot. Daca nu mai puteau, faceau ceea ce face orice om normal, se lupta cu asta!

noni
3 septembrie 2013
e normal

E logic ca vin jegurile la.mana intinsa, daca cel mai mare jeg, Pastaie le face blocuri pe banii mei. Eu am facut ipotecar pe 30 de ani sa am o casa pt copii mei si cand am cerut teren de casa la primarie mi s-a ras in nas, apartament nu mi-au dat in Baba Novac, asa ca m-am descurcat singur. La scarbele de tigani le face parte tiganul sef. Sa ii ia draqu pe toti, sa ii cazeze in primarie, sau la el acasa. Eu pe banii mei, nu sunt de acord cu acele ghetouri, cel putin nu in miezul orasului.

un cetățean
3 septembrie 2013
O mare tâmpenie

Vor veni mulți jegoși în Constanța dacă dobitocul le dă loc de dormit. Cred că își bate joc de noi intenționat. El știe că noi nu îl votăm, pentru cât bine a făcut. Râde lumea de noi că ne conduce un măscărici.

asta este campanie electorala
3 septembrie 2013
tiganii si batranii

este una dintre cele mai bune stratageme ale domnului Mazare . Pe langa renumitul ¨pui¨ acum actioneaza la o noua clasa majoritara in ultimul timp in constanta . Era intr-o emisiune cand el cu gura lui a declarat ca le da el liber de la el sa umble cu carutele prin oras, acum tot orasul este plin de carute .......... dar ce nu face clasa politica pt un vot. Asa suntem noi romanii zicem sa nu mergem la vot ca nu avem cu cine dar.......in felul asta ii lasam pe altii ( tiganii si batranii) sa ne aleaga viitoul........ Sa ne fie rusine ne meritam soarta !!

asdf
3 septembrie 2013
hmm

Nu stiu de ce crezi ca viitorul iti apartine mai mult tie decat altora, nazist imputit.

Liviu Chilian
3 septembrie 2013
Ca să scăpăm de Rromarlani, de jug, Sărmana, scumpa țară.

Motto: "Din bashitlerism plonjand in kakarism, sau victoria kkpIUDAlismului in fosta Romanie" --- Versul din renumita poezie romaneasca scrisa de Alecsandri, descrie cel mai bine TRAGEDIA in care vegeteaza cea mai NEDEMNA antinatie de pe pamant - antinatia rromarlanesca. In aceste zile, cand bashitlerimul isi da ultimul...partz(ultima suflare), pe cerul patrihotiei rromarlane se vad norii si mai sulfurosi ai kakarismului, ideologia pestilentiala ce va rade fosta Romanie de fata pamantului; ideologie ce poarta numele viitorului Fuhrer-Gagauz - Kakarau ot Isaccea, alias Antonovescu liberabiatul, expresia providentiala a kkpIUDAlismului rromarlan; elevul celui mai bokat Greco-Tzigan, recte Paturiciu-Tziganul-cu-fikkt-de-imprumut. Scene incredibile din bantustanul Rromarlania! De la JUGUL-JEGULUI Tziganilor kustendilimani, la aurul-stralucitor al Gaborilor si Zsidanilor-satanici ai infantilului prim-sinistru Poanta. Cititi aici si cautati si pe internet ca sa aflati cine este Zsidanul-satanic ce vrea sa FURE AURUL fostilor Romani: http://www.ziare.com/rosia-montana/proiect/omul-de-afaceri-din-spatele-proiectului-rosia-montana-investigat-in-franta-si-elvetia-1254937 --- Mai cititi si aici sa aflati ce'nseamna VIITORUL copiilor pentru oameni civilizati: http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-15502192-cat-pregatita-romania-pentru-asigura-viitorul-urmatoarelor-generatii-nu-foarte-arata-raport.htm --- Frati Romani constanteni! Rugati'va sa vina ziua sfanta cand un Roman se va fi hotarit sa'i execute pe Sifilitic & Spondiliman, dusmanii de moarte ai VIITORULUI copiilor constanteni!

vv
3 septembrie 2013
(final) solution

Pai aia nu, aia nu, de vorbit nu se poate, cu politia nu se poate, pe mazare-l doare-n cot, cu proprietarul nu se poate, pai hai tata sa le rupem capu atunci. Ca daca intram in ei ca lumea, sa-i ascultam cu urechea, nici draq nu o sa mai calce p-acolo. Ia veniti voi cu o alta solutie !

rasputin
3 septembrie 2013
tiganiada

mazare idiotul neamului incontestabil

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5629 secunde