Schimb de experiență româno-ucrainean în domeniul protecției copilului

133
Schimb de experiență româno-ucrainean în domeniul protecției copilului - protectiacopilului1-1474464004.jpg

Articole de la același autor

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Oana Popescu, a avut, ieri, 19 septembrie, o întâlnire de lucru cu o delegatie de experți guvernamentali din Ucraina, pentru a discuta despre modelele de bune practici în domeniul protecției copilului.
"Există un trecut comun între România și Ucraina, care ne ajută să învățăm unii de la alții. Și, deși nu există un model unic de preluat, România a trecut printr-o serie de experiențe - unele pozitive, altele mai puțin pozitive - din care Ucraina poate învăța. De altfel, cred cu tărie că este foarte important ca țara noastră să sprijine Ucraina în procesul ei de europenizare", a spus, în timpul discuțiilor, secretarul de stat Oana Popescu.


Delegația ucraineană a arătat un interes ridicat pentru descentralizarea sistemului rezidențial din România în rețele de servicii alternative familiale, dar și pentru modelele de intervenție pentru combaterea sărăciei și prevenirea abandonului, inclusiv venitul minim de incluziune.


Felul în care țara noastră a abordat problema dezinstituționalizării copiilor cu dizabilități severe și măsurile de sprijin pentru aceștia au fost, de asemenea, pe agenda discuțiilor cu oficialii ucraineni.


Din delegația străină au făcut parte, printre alții, Avocatul Copilului din partea instituției Prezidențiale – Mykola Kuleba, directorul Departamentului pentru Protecția Drepturilor Copilului și Probleme de Adopție – Ruslan Kolbasa, directorul Departamentului Medical din Ministerul ucrainean al Sănătății – Kravchenko Vasylii și șefa Departamentului Educație pentru Copiii cu Nevoi Speciale – Tatiana Symonenko.


Întâlnirea cu delegația din Ucraina vine la mai puțin de o lună de la vizita mai multor parlamentari și reprezentanți ai societății civile din Armenia, la fel de interesați de politicile publice din România în ceea ce privește protecția copilului și, mai ales, dezinstituționalizarea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4634 secunde