Schimbare importantă pentru Loteria Română

190
Schimbare importantă pentru Loteria Română - loto095b580b727404-1466408745.jpg

Articole recomandate

Loteria Română va trece din subordinea premierului Dacian Cioloș în cea a ministrului Economiei, Costin Borc, prevede un proiect de ordonanță de urgență elaborat de Guvern.

Astfel, potrivit proiectului de OUG privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, aflat în dezbatere publică, drepturile și obligațiile decurgând din calitatea de acționar unic al statului român la Compania Națională "Loteria Română" - S.A. se exercită de către Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Reprezentanții statului în adunarea generală a acționarilor sunt în număr de trei și sunt și ei numiți prin ordin al viceprim-ministrului, ministrul economiei, comerțului și relațiilor cu mediul de afaceri.

Loteria Română este condusă de consiliul de administrație compus din 5 membri, persoane fizice de cetățenie română, domiciliate în România, numite în condițiile legii. Președintele consiliului de administrație va prezenta semestrial sau ori de câte ori se solicită de către viceprim-ministru, ministrul economiei, comerțului și relațiilor cu mediul de afaceri situația economico-financiară a Loteriei Române, stadiul realizării obiectivelor și criteriilor de performanță, precum și alte documentații solicitate, vizate și certificate în condițiile legii, informează Mediafax.

Guvernul Ponta a aprobat în octombrie 2015 un proiect de OUG prin care Compania Națională "Loteria Română" a fost transferată de la Ministerul Finanțelor la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, aflat în subordinea premierului.

Potrivit unui document emis de Corpul de Control al premierului la începutul lunii iunie, la Compania Națională Loteria Română este verificat modul de organizarea și funcționarea al instituției.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4748 secunde