Screening-ul pentru depistarea cancerului de col uterin întârzie din lipsă de fonduri

406
Programul național de screening pentru depistarea cancerului de col uterin întârzie să demareze. Ministerul Sănătății susținea că femeile vor putea să fie consultate și să beneficieze de teste Babeș-Papanicolau gratuite, în cadrul screening-ului național care ar fi trebuit să debuteze din octombrie. Ne apropiem însă de jumătatea lunii noiembrie și programul pentru depistarea cancerului de col uterin încă se lasă așteptat.
Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Con-stanța au arătat că întârzierea este cauzată de lipsa filei de buget pentru acest program, care ar fi trebuit să ajungă din octombrie.
În cadrul screening-ului de cancer de col uterin vor putea efectua, gratuit, teste Babeș-Papanicolau, aproximativ 210.000 de constăn-țence cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin sau antecedente sugestive pentru patologia respectivă. Programul se va desfășura anual, au anunțat reprezentanții ministerului, iar pentru anul în curs, bugetul alocat este de 54 milioane de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 10 Noiembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Sâmbătă, 07 Noiembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.6528 secunde