Se cer bani pentru biserică. E bine că se fac biserici. Dar școli, spitale sau parcări?

3297
15

Articole de la același autor

Niciodată dărnicia nu aduce sărăcia. 


Te poți îmbogăți dăruind. 


Cine dă, lui își dă, cine face, lui își face. 


Bucură-te, putem construi împreună! 


Pune și tu o cărămidă la temelia Bisericii "Sfânta Ecaterina". 


Cod fiscal 25339992 prin conturile 


RO74UGBI000402000773 RON (în lei) 


RO67UGBI0000402000774EUR (în euro)


Deschise la Garanti Bank Constanța. 


Așa sună anunțul cu semnul crucii, prin care constănțenii sunt îndemnați să contribuie financiar, fiecare după posibilități, pentru construcția unei noi biserici, amplasate în apropierea cartierului Boreal. 


Prin voia bunului Dumnezeu, a fost identificat terenul necesar construcției, iar enoriașii vor avea unde să-și spună în liniște rugăciunile. Mai sunt însă etape de parcurs și de aceea este absolut necesară implicarea constănțenilor, cu mic, cu mare, cât îl ține pe fiecare buzunarul. 


Să fim bine înțeleși: nu am nimic cu biserica, îi apreciez pe clerici, mai ales pentru că știu să promoveze interesele… comunității. Sunt chiar un om cu frică de Dumnezeu. Nu pot însă, mai ales în calitate de ziarist, să nu mă întreb: de ce oare Cel de Sus nu ascultă și rugăciunile noastre, să identificăm terenuri și pentru școli, pentru spitale, pentru parcări sau locuri de joacă? 


Cartierele și parcurile constănțene sunt pline de biserici. Sunt oare aceste locașuri o prioritate pentru Cetate? Religia este o componentă de bază a societății, dar oare Sănătatea și Educația nu ar trebui să primeze? 
Dragi cititori, vă aștept cu opiniile dumneavostră! 


Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Vera Petre
6 octombrie 2017
Se cer bani pentru biserică. E bine că se fac biserici. Dar școli, spitale sau parcări?

Buna ziua, Este adevarat ca sistemul nostru de sanatate si cel educational duc lipsa de fonduri pentru constructii si terenuri, dar asta nu este vina noastra, a contribuabililor "de rand", ci a autoritatilor locale si centrale. In fiecare luna fiecare om contribuie la aceste sisteme prin ceea ce se opreste obligatoriu din salariu (sanatatea) si prin impozitele platite trimestrial/anual. Pentru biserica nu ni se opreste din salariu (obligatoriu) niciodata, ci suma pe care o dam este benevola. Biserica nu serveste slujbe "contrafacute" (cum a fost cazul atator medicamente) si daca vrei sa participi la acestea usa este deschisa fara bani. Pe cand daca ai nevoie de analize de 3-4 ori pe an trebuie sa le platesti, desi ai cotizat luna de luna zeci de ani pentru sanatate... Cam astea ar fi cele mai simple motive pentru care oamenii nu mai au incredere si tragere de suflet pentru a dona bani la sanatate, ci dau la biserica, unde sunt tratati ca "oameni", nu ca "sursa permanenta de cotizatie".

gogu
6 octombrie 2017
....

as vrea sa stiu cati bani au donat prea-fericitii pentru toate bisericile construite in tara asta? cu cati bani au contribuit preotii din marile orase, cei pentru care cutia milei reprezinta pusculita personala si fura fara nici un pic de scrupule. vorbiti de milioane furate? dar cele furate de biserica nu se pun la socoteala? furati cat puteti... vi se aloca buget de la stat, de la oameni luati cu japca cat puteti (si corul a cantat frumos, nu-i asa?), taxe la stat nu platiti... si tot voi sunteti cei amarati si suparati ca nu aveti biserici mai multe ca sa sugeti mai mult... niste lipitori... si gloata se inghesuie sa le faca buzunarele si mai mari... sunteti in sec XXI si inca mai credeti povestea cu adam si eva... oamenii nu sunt tratati ca sursa permanenta de cotizatie, ei sunt vazuti ca sursa permanenta de cotizatie...

Liviu Burebista
6 octombrie 2017
Iar intra comunistii atei cu buldozerele in biserici

Domnule Mihalache , daca ai fi fost intradevar , un om cu frica de Dumnezeu asa cum sustii mai sus, nu ar fitrebuit sa-ti pui intrebarea asta idioata , daca " este bine sa se construiasca biserici"? Daca politicul si-ar fi facut treaba , la fel ca Biserica, sa sti ca atunci am fi avut spitale , scoli si parcari. Dar atata timp cat politicienii fura fara rusine din banii contribuabililor, tara asta nu o sa aibe nimic. Nu Biserica Ortodoxa Romana trebuie trasa la raspundere , de ce nu avem noi spitale, scoli ,autostrazi etc. Menirea Bisericii este cu totul alta , pacat ca nu a-ti invatat lucrul acesta pana acum. De ce nu aratati cu degetul spre adevaratii vinovati , cei care ne mint si ne fura de la revolutie incoace sant politicienii nu prelatii. Biserica nu baga mana in buzunarul nimanui cu forta, Biserica face apel la bunavointa si milostenia oamenilor. Domnule Mihalache de ce nu scrieti in ziar si de soarta referendumului, cu privire la modificarea articolului 48 din Constitutie? Oare semnaturile a peste 3 (trei) milioane de romani, nu sant de ajuns ca sa va faca sa scrieti un articol? Sau poate ca si dumneata ai aceeasi parere ca a domnului Johanis?

Liviu Burebista
6 octombrie 2017
pentru Sorin Mihalache

Domnule Mihalache , inca odata vad ca persistati in greseala si invinuiti Biserica de toate relele. Ca din cauza Bisericii, nu avem locuri de joaca pt copii, ca nu avem locuri pt. scoli, spitale, etc. Puteti sa-mi dati ex. din care sa reiasa , ca autoritatile Constantei nu au putut sa construiasca cele enumerate mai sus, din cauza Bisericii? Autoritatile civile nu sant in stare sa renoveze spitalele, scolile si taote celelalte. Si dumneata ne povestesti de constructii noi. In fiecare an marea majoritate a scolilor, incep noul an scolar fara sa indeplineasca conditiile elmentare de igiena si siguranta. Este Biserica raspunzatoare de aceste lipsuri? Cine vinde terenurile primariei si elibereaza autorizatiile de constructie in municipiul CONSTANTA? Esta cumva Biserica care se ocupa cu asa ceva? De ce improscati cu noroi pe cine nu trebuie. Vedeti paiul din ochiul Bisericii, dar stalpul de telegraf din ochiul primariei si a administratiei locale , nu-l vedeti. Sau dumneavostra actionati la comanda , primiti ordine chiar de la cei care sant direct raspunzatori, de situatia in care a ajuns orasul nostru . Si inca ceva , a-ti raspuns numai la o singura intrebare, la cea de-a doua nu mi-ati raspuns. Ma refer la referendum art. 48 din Constitutia Romaniei. Parca presa era cainele de paza al democratiei. Sa nu-mi raspundeti ca aceasta nu are legatura cu articolul dumneavoastra.

Hq
6 octombrie 2017
Gata,prea multe biserici

Daca am avea un spital in fiecare cartier,nu as comenta,dar sa le faci burțile mari,sa isi cumpere masini de sute de mii de €,sa se lafaie in staie poleite cu aur,asa ca donatie cand si-or vedea ceafa 😂😂😂😂

luci
6 octombrie 2017
.....

Sorine, biserica este si scoală si spital si judecătorie si toate institutiile care te înconjoară pe tine. Dute in biserica si asculta ce zic oameni aia acolo si vei invata sa fi mai bun , dute acolo si vei fi tratat pe interior.dute acolo cu o problema si preotul te va indruma sa o rezolvi..... Încearcă sa vezi ce face biserica. Esti reporter dute si vezi ce spitale au ce cămine au......Caută ...nu arunca cu noroi in biserica doar asa ca e la moda.

Gicu
6 octombrie 2017
vreau o tara ca~n afara

Nu avem nevoie de biserici. Biserica, ca institutie, este unul din motivele pentru care am ajuns in aceasta situatie deplorabila. Aceasta instututie ar trebui pedepsita pentru amestecul ei in viata politica, pentru spalarea creierelor celor mai saraci cu duhul si pentru aceasta deschidere catre...Est de tip Evul Mediu. Sa nu uitam ca suntem botezati fortat cand avem cateva luni fara a putea avea discernamant. Trebuie ca biserica, cu riscul de a pierde enoriasi sa le.ofere acestora si posibilitatea de a alege sau nu botezul la 18 ani. Sau la 16. Revenind la subiect, de ce sa mai dam terenuri bisericii?De ce nu doneaza ei.statului miile.de hectare de teren agricol cu care fac profit. La ce bun au nevoie de bani? De ce iau salariu pentru...munca depusa?Nu este banul ochiul.dracului? Sau nu cumva rastalmacesc Biblia astfel incat sa fie in avantajul lor? Nu am auzit un orfelinat deschis de biserica. Nu am auzit de un act de caritate facut de biserica. Nu merita nimic. Oare bisericile nu ar trebui sa scada invers proportional cu declinul demografic? Oare nu.scrie in Biblie ca biserica lui Dumnezeu.este tot Pamantul.asa patrat cum este? De ce ai avea nevoie de o cladire sa te rogi?

luci
6 octombrie 2017
poate vezi si auzi acum

https://m.youtube.com/watch?v=XjcJFwFUTr8

Liviu Burebista
6 octombrie 2017
pentru Gica Contra

Mai Gica tu ai un nume predestinat , sa te impotrivesti la toate , numai de dragul de a te impotrivi. Tu, dupa cum se vede, nu ai nevoie de Biserica dar sant multe alte milioane de oameni in tara asta , care au nevoie de Biserica. Tu sigur esti urmasul vreunui securist nenorocit. Securisti care au daramat bisericile in perioada comunista, securisti care au intentat proces icoanelor din biserici si dupa aceea le-au condamnat la moarte ,tragand cu mitraliera in ele. Tu spui ca datorita bisericii a ajuns Romania in aceasta situatie deplorabila. Nu din cauza Bisericii a ajuns asa , a ajuns in starea jalnica din cauza ca; de la revolutia si pana in prezent tara a fost condusa de esalonul 2 si 3 din partidul de trista amintire, adica comunistii. In prezent tara este condusa de copiii si nepotii fostilor comunisti si securisti infecti, care sau transformat peste noapte in capitalisti. Spui ca ai fost botezat la varsta de cateva luni , cand nu aveai discernamant. Tu nu ai discernamant nici acum. Biserica nu spala creiere asa cum spui tu, ci comunistii, globalistii si atei spala creierele oamenilor, sa nu mai aibe nici un reper in viata. Habar nu ai tu cate case de copii au fost construite si intretinute de Biserica cu ajutorul credinciosilor. Tu nu cred ca ai ajutat pe cineva in viata ta, ai atata ura in tine , incat nici "buna ziua" nu esti instare sa dai cuiva. Dumnezeu sa te ierte, ca nu sti ce faci.

Răspuns la: vreau o tara ca~n afara
Adăugat de : Gicu, 6 octombrie 2017
Nu avem nevoie de biserici. Biserica, ca institutie, este unul din motivele pentru care am ajuns in aceasta situatie deplorabila. Aceasta instututie...
Anonim
6 octombrie 2017
Ce cretini o tara cu 90% idioti

Pai la ultimile alegeri prezidențiale ponta a sponsorizat biserica din banii noștrii cu 120 milioane de euro .Anual statul sponsorizează biserica cu 60-80 milioane euro .Adunați și voi din 1989 pana în 2017 sa vedeți câte spitale se făceau în românia .Rămâneți cu creierul spălat și săraci și la propriu și la figurat .

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8527 secunde