Se dă startul programului „De trei ori subvenţii”. Fermierii pot accesa credite de la CEC

211
Se dă startul programului „De trei ori subvenţii”. Fermierii pot accesa credite de la CEC - grajdiuribovine4-1658294500.jpg
Fermierii vor putea accesa, începând de miercuri, 20 iulie, credite bancare de la CEC, în valoare de cel mult trei ori subvenţia anuală pe suprafaţă care li se cuvine de la Uniunea Europeană, precizează Agerpres.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a anunţat, zilele trecute, demararea programului "De trei ori subvenţii". Creditul va fi garantat în proporţie de 80% din valoare de către Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) iar dobânda va fi de 2% pe an plus ROBOR.

"Am vrut să mă achit de promisiuni. Există pur şi simplu şi funcţionează cu începere din data de 20 ( iulie n.r.) Un lucru foarte bun: dobânda este de 2% şi evident care se sprijină pe ROBOR, dar este o dobândă fixă şi va funcţiona pe toată perioada de contractare a creditului. Cu alte cuvinte, pentru trei ani (...) Este un credit sigur şi de o parte şi de alta, pentru că vin pe bani europeni, şi nu pe banii fermierilor. Vin pe bani europeni, pe un culoar sigur, la date sigure, în sume sigure. Ei doar pot să se ducă, să ia şi să se angajeze la executarea lucrărilor în vederea desfăşurării anului agricol în condiţii bune", a subliniat ministrul de resort.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7283 secunde