Se pregătesc măsuri dure. La ce oră s-ar putea închide magazinele

383
Se pregătesc măsuri dure. La ce oră s-ar putea închide magazinele - politiaromanasursafotoseebuchare-1616690269.jpg

Articole recomandate

Circulația persoanelor în afara localităților cu o rată mai mare de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori ar putea fi interzisă. Propunerea a fost făcută în ședința CNSU care se desfășoară la această oră. De asemenea, acolo unde rata este mai mare de 7 la mie, circulația în afara locuinței va fi restricționată începând cu ora 20:00, potrivit Digi24.


La această oră autoritățile discută mai multe propuneri care ar putea fi adoptate în ședința CNSU și transmise spre aprobare Guvernului. Printre aceste decizii se numără interzicerea părăsirii localităților care au o rată de incidență mai mare de 3 la mie. Excepție fac situațiile în care este tranzitată localitatea sau pentru motive justificate cum ar fi în interes de serviciu, pentru îngrijirea unui minor sau a unei persoane bolnave sau în vârstă, ori pentru asistență medicală. De asemenea, CNSU ar putea propune ca în localitățile unde incidența depășește rata de 7 la mie să se interzică părăsirea locuinței după ora 20:00 pe tot parcursul săptămânii. La o rată între 3,5 și 7 la mie măsura ar urma să se aplice doar în weekend.


Magazinele se vor închide mai repede în weekend în localitățile cu o rată mai mare de 3,5 la mie. Ora propusă este 18:00. Dacă rata este mai mare de 7 la mie, magazinele vor fi închise la ora 18:00 pe tot parcursul săptămânii. Se vor închide și sălile de fitness.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6035 secunde