Se strâng banii pentru renovarea secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți Constanța

600

Articole de la același autor

 Încet-încet, se strâng banii pentru renovarea secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți din Constanța. Week-end-ul trecut, alți peste 117.000 de lei s-au strâns, acești bani fiind adunați în cadrul competiției "Swimathon" București, organizată special pentru ca bebelușii să aibă o șansă la viață și să poată fi tratați, pe viitor, în cele mai bune condiții. 


În total, peste 740 de donatori și voluntari s-au implicat în această acțiune. 30 dintre aceștia au înotat, cu misiunea de a strânge fonduri pentru proiect, iar peste 700 de persoane au făcut donații. 


Din echipele care au înotat pentru cauza secției de la Constanța au făcut parte dr. Cătălin Cârstoveanu, șeful secției Terapie Intensivă Nou-Născuți, de la Spitalul "Marie Curie" din București, dar și dr. Livia Frățiman, șeful secției Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța. Alături de ei s-au aflat voluntari de la asociațiile "Dăruiește Aripi" și "Inima Copiilor" etc. 


Precizăm că banii strânși la "Swimathon", prin donațiile mobilizate de partenerii proiectului de la Constanța și echipele participante se vor adăuga investiției de 1,1 milioane de euro, anunțată deja de Fundația "Vodafone" România. Suma investită de fundație va asigura cea mai mare parte a bugetului de 1,5 milioane de euro, estimat pentru lucrările de renovare și modernizare. 


Reamintim că proiectul secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la SCJU a fost demarat în urmă cu aproximativ un an, acesta fiind mai mult decât necesar a fi realizat. 


Spre exemplu, în această secție ajung, anual, în îngrijire în jur de o mie de copii cu probleme medicale, atât din județul Constanța, cât și alte trei județe din sud-estul țării: Tulcea, Ialomița și Călărași. În această regiune, mortalitatea infantilă este cea mai mare din țară și de trei ori peste cea din Europa. 


Noua secție va dispune de echipamente medicale de ultimă generație și instalații moderne, spații speciale pentru părinți și pentru personalul medical, precum și săli de consultație. Secția va fi dotată și cu o soluție de telemedicină, care va permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real și urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților. 


Renovarea acestei secții este așteptată cu mare nerăbdare de către constănțeni. 


"Anul trecut, am născut un copil cu probleme de respirație, care a necesitat internare de lungă durată în spital, iar ca micuțul nostru apar mereu alți copii, mai ales în rândul prematurilor. Sper ca, pe viitor, bebelușii să beneficieze de cele mai bune condiții și să nu mai fie nevoie de deplasare la București în anumite cazuri", ne-a declarat Ioana P., mama unui copil în vârstă de un an. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3911 secunde