Se strică vremea! Ploi torențiale și maxime de 29 de grade Celsius, săptămâna aceasta, la Constanța

210
Se strică vremea! Ploi torențiale și maxime de 29 de grade Celsius, săptămâna aceasta, la Constanța - vremea-1465736473.jpg
Ploile se întorc pe litoral. Meteorologii anunță o săptămână cu vreme instabilă, furtuni și averse, dar și temperaturi foarte ridicate. Vestea bună este că ploile vor ține doar trei zile, așa că, la sfârșitul săptămânii și în minivacanța de Rusalii, vom avea vreme numai bună de plajă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ, care a intrat în vigoare încă de duminică, de la prânz, până marți seară, la ora 21. În acest interval, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, mai ales în nord-vestul și vestul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali și dealurile aferente, unde cantitățile de apă vor depăși, local, 20 de litri pe metru pătrat și, izolat, mai ales la munte, 50 de litri pe metru pătrat. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie, precum și căderi de grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii și intervale de timp mai restrânse și în regiunile sudice și sud-estice. În vest și nord-vest, instabilitatea atmosferică se va manifesta și înainte de începerea intervalului avertizat.

Astăzi, la Constanța, cerul este înnorat și vântul suflă moderat, dinspre sud-vest. Vor fi averse însoțite de furtună cu fulgere. Maxima termică va atinge 26 de grade Celsius. La noapte, vor fi din nou furtuni cu fulgere și termometrele vor indica minimum 17 grade.

Mâine, se va mai răcori, dar ploile vor continua, atât pe timpul zilei, cât și noaptea. Valorile termice se vor încadra între 15 și 24 de grade.

Miercuri, se va încălzi din nou până pe la 26 de grade, și se vor semnala ceva averse doar pe timpul zilei, după care cerul se va însenina. De joi vom avea 28, 29 de grade, mult soare și vânt slab, până la moderat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2532 secunde