Semnal de alarmă! "Mamele care nu își imunizează copiii sunt niște mame criminale"

34002
Semnal de alarmă!

Articole de la același autor

Tot mai mulți părinți au decis, în ultimii ani, de a nu-și vaccina copiii, chiar dacă reprezentanții Ministerului Sănătății trag mereu semnale de alarmă că imunizarea celor mici este singura soluție de a-i feri de multe boli pe cei mici. Aceasta este și părerea specialiștilor constănțeni, care spun că nu trebuie să vă jucați cu rujeola, mai ales, pentru că aceasta este o infecție virală extrem de contagioasă. 


Boala este cauzată de virusul rujeolic, ce cauzează, în general, afecțiuni respiratorii. Rujeola se transmite atunci când o persoană infectată tușește sau strănută. Virusul se răspândește, cel mai adesea, în perioada de incubație a bolii, atunci când pacientul nu știe că este bolnav și nu prezintă niciun simptom. Tocmai de aceea, vaccinarea este singura modalitate prin care rujeola poate fi prevenită. Microbul, spun medicii se răspândește cel mai adesea în perioada de incubație a bolii, atunci când pacientul nu știe că este bolnav și nu prezintă nici un simptom. 


La acest moment, susțin cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Constanța, au multe cazuri de varicelă, scarlatină și nu numai, toate extrem de contagioase. Este adevărat că multe boli apar în acest sezon, dar mai ales din cauza faptului că lumea nu își vaccinează copiii, afirmă directorul SCBI, dr. Stela Halichidis. 
"Acești părinți nu înțeleg că își pot expune la moarte copilașii. Părerea mea este că mamele care nu își imunizează copiii sunt niște mame criminale, mai ales pentru că rujeola poate să ducă inclusiv la deces, chiar la mulți ani după infecția acută. Este deja o modă pe care o promovează toți neaveniții și neinstruiții, ca să nu le zic altfel, legat de neimunizare. Ei trebuie să știe că dacă și i-ar vaccina, nu s-ar ajunge la complicații. La varicelă, spre exemplu, vaccinarea este opțională, dar și în astfel de situații se poate ajunge la decesul pacientului, dar foarte rar, nu ca în cazul rujeolei, unde nu există tratament pentru potențialele complicații. Și atunci ce vor face? Vor sta să vadă cum le mor copiii?", a declarat pentru "Cuget Liber", managerul unității medicale. 
Așa că, dragi constănțeni, nu vă jucați cu sănătatea copiilor și feriți-i de boli! Vaccinați-i și nu neglijați simptomele pe care micuții le manifestă. În cazul rujeolei, la început, simptomele sunt febră, rinoree (scurgerea de secreții de la nivelul nasului), strănut, senzația de gât uscat, tuse persistentă. De asemenea, creșterea în volum a ganglionilor latero-cervicali este un motiv de alarmare, dar și apariția diareei, a oboselii sau a pierderii poftei de mâncare. 


Totuși, erupția dispare în aproximativ 18 ore, dar în locul ei apare erupția tipică de rujeolă. Aceasta apare mai întâi la nivelul feței și în spatele urechilor, urmând să se răspândească apoi pe întreg corpul. După dispariția erupției, pe locul respectiv, pielea poate avea o tentă maronie, decolorată, care dispare treptat. 


Precizăm că rujeola se transmite în momentul în care o persoană infectată tușește sau strănută. Virusul se răspândește cel mai adesea în perioada de incubație a bolii, atunci când pacientul nu știe că este bolnav și nu prezintă nici un simptom.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5317 secunde