Servicii de formare profesională pentru populaţie

228
Servicii de formare profesională pentru populaţie - formaresursaarq-1613155983.jpg

Articole de la același autor

Persoanele prevăzute la art. 16, din HG. nr. 934/2004, precum şi persoanele care desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare şi care sunt înregistrate la AJOFM beneficiază, în mod gratuit, de servicii de formare profesională.

Serviciile de formare profesională se asigură, gratuit, la cererea persoanelor angajate, cu acordul angajatorului, sau la cererea angajatorului, şi pentru persoanele aflate în mai multe situaţii.

Este vorba despre persoanele care şi-au reluat activitatea ca urmare a încetării concediului pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani, respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap. În aceeaşi categorie intră şi acele persoane care şi-au reluat activitatea după perioada îndeplinirii serviciului militar activ sau cele care şi-au reluat activitatea, ca urmare a recuperării capacităţii de muncă după pensionarea pentru invaliditate. Prevederile se aplică în cazul în care cererea este formulată în termen de 12 luni de la data reluării activităţii persoanelor, o singură dată pentru fiecare situaţie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4278 secunde