Indemnizaţiile de şomaj pot fi suspendate. Care sunt cauzele

160
Indemnizaţiile de şomaj pot fi suspendate. Care sunt cauzele - somaj-1612380950.jpg

Articole de la același autor

Sunt șomeri cărora li se suspendă, lunar, indemnizaţiille. Acest lucru se poate întâmpla în multe situații. De exemplu, în cazul celor care au plecat să lucreze în străinătate, aceste persoane au obligaţia de a anunţa AJOFM că au plecat să îşi caute loc de muncă, pentru a se putea, astfel, opera modificările în baza de date. De precizat că aceste persoane sunt obligate de a se prezenta la Şomaj cu o copie după contractul de muncă.

Încetările de plată se mai fac şi la data expirării perioadei legale de plată, iar suspendările sunt operate în cazul celor care nu şi-au îndeplinit obligaţia de a se prezenta lunar, la AJOFM, pentru a primi sprijin în vederea încadrării in muncă. Acest lucru face referire la data plecării din ţară pe o perioadă mai mică de trei luni, la cererea persoanei.

Vor mai pierde banii şi persoanele care primesc indemnizaţia de maternitate şi indemnizatia pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani, respectiv de trei ani în cazul copilului cu handicap etc. Desigur, încetarea drepturilor legale se produce şi în cazul decesului beneficiarului sau la data expirării perioadei legale de plată. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5476 secunde