Absolvenţii pot primi prime de inserţie. Care sunt condiţiile

123
Absolvenţii pot primi prime de inserţie. Care sunt condiţiile - prime-1610048761.jpg

Articole de la același autor

Conform legii, absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de inserţie. Aceasta este egală cu de trei ori valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare la data încadrării.

Prima de inserţie se acordă în două tranşe, astfel: o tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, la data angajării, iar cealaltă tranşă, egală cu 50%, din cuantumul stabilit, după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare.

Totuşi, trebuie precizat că prima de inserţie se acordă dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: la data absolvirii studiilor absolventul nu are raport de muncă sau de serviciu; încadrarea în muncă a absolventului este în termen de 60 zile de la data absolvirii, ulterior înregistrării la agenţie; absolventul se încadrează la angajatorul cu care nu a fost în raport de muncă sau de serviciu în ultimii doi ani. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6628 secunde