Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expoziţional, deschis de luni. „Nu se fac programări!”

1445
Centrul de vaccinare de la Pavilionul Expoziţional, deschis de luni. „Nu se fac programări!” - jos-1612380889.jpg

Articole de la același autor

Cel mai mare centru de vaccinare împotriva COVID din judeţul Constanţa, cel de la Pavilionul Expoziţional de la intrarea în staţiunea Mamaia, va deveni funcţional începând de săptămâna viitoare. Cu toate acestea, deocamdată, nu vor fi disponibile noi locuri pentru programarea la imunizare. Şi nici nu se ştie încă momentul în care se vor putea programa vârstnicii şi persoanele cu boli cronice.

Luni, 8 februarie, se va deschide centrul de vaccinare de la Pavilionul Expoziţional din Constanţa, amenajat într-un spaţiu de peste 2.000 de metri pătraţi. Iniţial, aici va fi continuată imunizarea celor care au apucat deja să se programeze sau celor care au făcut prima doză şi urmează să primească rapelul.

„Se pleacă cu cele şase fluxuri de la Spitalul Modular şi cu programările existente deja. Ulterior, o să mai deschidem cinci fluxuri, dintre care două or să fie pentru cadrele didactice şi trei pentru populaţia generală, când vom primi de la Ministerul Sănătăţii noi tranşe de doze. Apoi, tot în funcţie de vaccinuri, extindem capacitatea. Aceasta este proiectată, nu este problemă, chiar şi pentru 20 de fluxuri, dar depinde de doze şi de cum acceptă ministerul, pentru că un flux deja deschis trebuie alimentat”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, George Măndilă, consilierul personal al primarului în funcţie al municipiului Constanţa. Programul de funcţionare al Centrului de vaccinare va fi de luni până duminică, între orele 8.00 şi 20.00.

Cele şase fluxuri actuale vor cuprinde aproximativ 500 de persoane imunizate într-o zi. „Deocamdată, nu se fac programări. Şi aceasta este singura procedură pentru a primi vaccinul. Nu poţi să vii acolo să te înscrii pe vreo listă de aşteptare”, mai transmite reprezentantul autorităţilor locale.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanţa a emis autorizaţia de funcţionare a centrului încă de la începutul săptămânii. „Între timp, se face recrutare de personal pentru acest centru de vaccinare. Este vorba despre medici, asistenţi medicali şi registratori medicali”, a precizat şi reprezentantul DSP, Tudorel Ene.

Peste 1.100 de cazuri de COVID, active în judeţ

Săptămâna aceasta, judeţul Constanţa a mai trecut un prag psihologic, depăşind 30.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, de la debutul pandemiei. Ieri, raportul arăta 30.136 de cazuri înregistrate, cu 76 în ultimele 24 de ore. Din păcate, 755 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat în ultimele luni, în judeţul Constanţa.

În acest moment, sunt 224 de persoane internate, iar 885 de persoane sunt izolate la domiciliu, fiind confirmate ca purtătoare a noului coronavirus. Alte 2.223 de persoane sunt în carantină, fie pentru că s-au întors din zone cu risc epidemiologic ridicat, fie pentru că au intrat în contact direct cu un pacient confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Conform datelor DSP Constanţa, de la începutul anului şcolar 305 cadre didactice, 709 elevi, 180 de studenţi şi 91 de angajaţi din personalul auxiliar al unităţilor de învăţământ au primit un rezultat pozitiv la testul COVID. De asemenea, în urma centralizării datelor din toate spitalele şi clinicile din judeţ. De la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate 1.544 de cazuri de infectare în rândul personalului, fiind vorba despre 352 de medici, 712 asistenţi medicali şi 480 din personalul auxiliar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3117 secunde