Serviciu de mandate Eurogiro pe relația România-Bulgaria

427
Serviciu de mandate Eurogiro pe relația România-Bulgaria - c233abe6b5d62eda374b43ec404cfdb4.jpg
Poșta Română informează clienții că, începând cu data de 14 decembrie 2009, serviciul de mandate Eurogiro va fi disponibil și pe relația cu Bulgaria. Valoarea maximă admisă a unui mandat Eurogiro este, în sensul România-Bulgaria, 3.000 de euro, iar în sensul Bulgaria – România este de 550 de euro.
Pentru a efectua transferul unei sume de bani din România prin sistemul de mandate Eurogiro, clientul trebuie să se prezinte la unul dintre oficiile poștale desemnate pentru acest serviciu, unde va completa formularul de mandat cu următoarele date: numele, prenumele și adresa destinatarului; numele, prenumele și adresa expeditorului; suma pe care dorește să o expedieze și codul numeric personal.
Depunerea sumei se face în euro, iar tariful de prezentare al unui mandat este de 2,5 lei, taxă fixă, plus 3,7% din valoarea mandatului prezentat, la cursul Băncii Naționale Române al zilei respective. Plata mandatului Eurogiro este disponibilă în patru zile lucrătoare de la data depunerii sumei la oficiul poștal de prezentare.
În cazul achitării unui mandat Eurogiro sosit în România, destinatarul va fi avizat la domiciliu de sosirea acestuia pentru a se prezenta la sediul oficiului poștal. Pentru încasa-rea mandatului, beneficiarul trebuie să se prezinte cu un act de identitate valabil. Mandatul Eurogiro este păstrat la dispoziția destinatarului timp de 30 de zile.
Serviciul mandate Eurogiro este pus la dispoziția clienților Poștei Române în toate oficiile poștale informatizate din țară. În prezent, clienții Poștei pot primi sau pot expedia bani în baza acordurilor încheiate cu administrațiile poștale din următoarele țări: Austria, Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Brazilia, Cehia, Croația, Elveția, Franța, Grecia, Israel, Japonia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Slovenia, Slovacia, Turcia, Ungaria. Pe relațiile Italia și Germania, Poșta Română oferă serviciul Eurogiro Cash International în ambele sensuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 17 Decembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.2236 secunde