Serviciu de taxi gratuit pentru persoanele cu dizabilități, la Constanța

246
Serviciu de taxi gratuit pentru persoanele cu dizabilități, la Constanța - serviciudetaxigratuit-1598031020.jpg
Persoanele cu dizabilități au la dispoziție un taxi gratuit, la Constanța. Este vorba de serviciul de transport gratuit în regim taxi, Ability Taxi, implementat de Direcția Generală de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța.

"Avem multe persoane cu handicap locomotor la Constanța, care, cu toate că au gratuitate pe mijloacele de transport în comun, nu le pot folosi. Și atunci, am luat modelul câtorva țări europene, unde există un taxi special pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, doar că nu o facem contra cost ca afară, ci punem gratuit la dispoziție un taxi adaptat pentru persoanele cu handicap locomotor. Tot ce trebuie să facă este să ne anunțe cu o zi înainte și, în mod gratuit, colegii mei merg și îl însoțesc acolo unde are nevoie. Toate persoanele cu handicap locomotor vor beneficia gratuit de acest serviciu. Este o mașină pe care o aveam deja în dotare, am adaptat-o, este, în momentul de față, autorizată, acreditată și întrunește toate standardele pentru a fi în siguranță pentru cei care apelează la noi", a anunțat primarul Decebal Făgădău.

Ability Taxi va oferi transport gratuit, cu o mașină special adaptată, persoanelor cu dizabilități care folosesc scaune rulante pe raza municipiului Constanța, pentru a facilita deplasarea acestora. Persoanele cu handicap locomotor din municipiul Constanța vor reuși, în acest fel, să ajungă mult mai ușor la la programările medicale, la serviciu, la întâlnirile de recuperare, la diverse activități sociale etc.

Pentru a folosi serviciile Ability Taxi, potențialii beneficiari trebuie să îndeplinească o serie de condiții: să aibă certificat de handicap, să aibă domiciliul în Constanța și să nu fie instituționalizați într-un centru rezidențial public. Aceștia pot suna la numerele de telefon 0241/482.031 și 0799/400.362, pentru programarea curselor. Transportul gratuit trebuie solicitat cu 24 ore înainte. Programările și transportul efectiv se vor realiza de luni până joi, între orele 8.00 și 16.30, și vinerea, între orele 8.00 și 14.00.

În funcție de numărul de solicitări, complexitatea și durabilitatea serviciilor, Direcția Generală de Asistență Socială Constanța are în vedere extinderea proiectului, respectiv transportul gratuit al persoanelor cu dizabilități, prin achiziționarea, dotarea și adaptarea de noi autoutilitare.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3129 secunde