Congresul extraordinar PSD / Social-democrații își aleg online conducerea

141
Congresul extraordinar PSD / Social-democrații își aleg online conducerea - ciolacu-1598080058.jpg
Congresul extraordinar al PSD de sâmbătă este organizat online, de la ora 10:00, în cursa pentru șefia partidului fiind înscriși Marcel Ciolacu, actualul lider interimar, și fostul ministru Eugen Teodorovici.


Votul va fi secret, cu buletine, procesele verbale urmând a fi transmise la centru. Centrele teritoriale vor fi dotate cu aparatură audio-video pentru transmiterea live a congresului, iar toți participanții vor avea acces pe ecrane la imaginile din celelalte centre.


La conducerea PSD candidează actualul lider interimar al partidului, Marcel Ciolacu, și senatorul Eugen Teodorovici - singurul parlamentar social-democrat care n-a semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.


Teodorovici a acuzat că există un document al conducerii partidului "în care apare foarte clar" ca, dintre cele două candidaturi pentru șefia partidului, să fie acceptată doar una - cea a liderului interimar al formațiunii, documentul fiind adoptat.


"Nu știu dacă ați văzut un document transmis către congres, un desfășurător, în care apărea foarte clar că, din cele două, să accepte o singură candidatură - cea a domnului Ciolacu - și asta a rezultat ca urmare a deciziilor din CEx-ul de astăzi, din 19. Este o regie foarte clară. Cred că și Ceaușescu, când și-a simțit sfârșitul, a făcut la fel, din păcate pentru PSD", a declarat Teodorovici, miercuri, la sediul PSD.


Întrebat, joi, într-o conferință de presă, dacă senatorul Eugen Teodorovici va fi sancționat de conducerea PSD pentru faptul că n-a semnat moțiunea de cenzură, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a arătat că acesta va fi evaluat de colegi la congres.


"Cred că cei care n-au semnat sau nu vor vota moțiunea de cenzură vor fi sancționați de colegii de partid. Domnul Teodorovici se va prezenta în fața congresului. Probabil, colegii de partid vor încerca să evalueze această lipsă a semnăturii dânsului de pe lista inițiatorilor moțiunii împotriva Guvernului Orban", a precizat deputatul PSD.


Tot sâmbătă, delegații PSD vor supune la vot dacă președintele Consiliului Național al PSD ar putea fi ales direct de congres.


Vasile Dîncu a devenit, la sfârșitul lunii iulie, președinte interimar al Consiliului Național al PSD.


Vineri, Tribunalul București a respins ca inadmisibilă cererea lui Eugen Teodorovici de a amâna lucrările congresului extraordinar al PSD, acesta precizând că "acțiunea civilă merge mai departe".


Într-un alt proces deschis de Teodorovici la Tribunalul București, care încă nu a primit o dată pentru judecare, fostul ministru de Finanțe susține că este singurul reprezentant ales legal și statutar în congresul PSD din 29 iunie 2919.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.361 secunde