Sfaturi pentru combaterea stresului

113
Sfaturi pentru combaterea stresului - stressmanagement-1664259572.jpg
In ziua de azi, majoritatea dintre noi ne aflăm într-o continuă cursă între locul de muncă, familie și alte angajamente. Astfel ne alocăm foarte puțin timp pentru relaxare, lucru ce duce de cele mai multe ori la apariția stresului.

Pentru a scapa de stres este nevoie de multă practică și numeroase sfaturi utile.

Iată 10 moduri prin care puteți combate stresul:



1. Suplimentele alimentare

 

De cele mai multe ori, produsele naturiste reprezintă un adevărat colac de salvare pentru cei care se confruntă cu stresul. Efectele benefice ale acestora pot fi resimțite chiar de la primele zile de utilizare. Cu siguranță acum vă gândiți de unde să alegeți și ce tip de produs să utilizați. Suplimentele alimentare pentru stres se găsesc sub diferite tipuri, fie sub formă de pastile, fie sub formă lichidă (fiole). Potrivit specialiștilor, cele în formă lichidă oferă o absorbție mai rapidă, sunt mult mai ușor de administrat (se pot dilua cu apă sau suc) și au o biodisponibilitate crescută. Un astfel de produs este ZenMaster - un supliment alimentar 100% natural, special conceput pentru combaterea stresului, anxietății și depresiei.



2. Exerciți fizice

 

Antrenamentul regulat este una dintre cele mai bune modalități de a vă relaxa atât mintea cât și corpul. În plus, exercițiile fizice vă vor îmbunătăți starea de spirit.

Indicat este să faceți asta regulat, măcar 5 zile pe săptămână, antrenamentul să dureze intre 1-2 ore în cazul exercițiilor fizice intense (sală), sau 50 minute în cazul antrenamentelor viguroase ( înot, jogging, etc.)

Principalul obiectiv este să nu renunțați, indiferent de tipul exercițiilor, mai bine faceți puțin decât deloc.

3. Relaxarea mușchilor

 

Atunci când sunteți stresat, mușchii dumneavoastră se încordează. Puteți ajuta la slăbirea acestora prin:

• Întinderi

• Masaj

• Baie sau un duș fierbinte

• Somn odihnitor

4. Exerciții de respirație

 

Veți fi surprins cât de mult ajută aceste exerciții de respirație și cât de repede puteți elimina presiunea interioară.

Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii următori:

1. Stați într-o poziție confortabilă.

2. Închideți ochii.

3. Imaginați-vă într-un loc frumos.

4. Inspirați și expirați încet.

5. Faceți acest lucru timp de 5 - 10 minute, o dată pe zi.

5. Dieta



O dietă regulată și bine echilibrată vă poate ajuta să vă restabiliți starea de spirit, totodată vă face mai energic și bine dispus. Mesele dvs. ar trebui să conțină legume, fructe, cereale și proteine. Important este să nu săriți peste ele, deoarece vă pot indispune, lucru ce duce la agravarea stărilor de stres.

6. Păstrați-vă calmul



Viața poate fi extrem de complicată, de cele mai multe ori, noi suntem cei responsabili de asta, astfel tot noi trebuie să venim cu soluții.

De exemplu :

• Setați ceasul cu 5-10 minute mai devreme, în acest fel veți evita riscul de a întârzia.

• În timp ce conduceți folosiți rutele mai puțin aglomerate.

• Când sunteți cu familia nu vă gândiți la locul de muncă.

7. Luați o pauză



Trebuie să vă planificați perioade de repaus atât mintal cât și fizic. Dacă sunteți o persoană căreia îi place să-și stabilească următorul obiectiv, acest lucru poate fi dificil la început, dar în cele din urmă vă veți obișnui.

Iată ce puteți încerca:

• Meditaţii

• Yoga

• Tai chi

• Rugăciune

• Muzică

8. Hobby-uri

 

Trebuie să vă alocați timp pentru dumneavoastră și lucrurilor pe care vă face plăcere să le practicați. Încercați să faceți în fiecare zi ceva care să vă elibereze de stres, chiar și 15 - 20 de minute fac diferența.

Iată câteva exemple:

• Pescuitul

• Cititul

• Tricotatul

• Jocuri în grup

• Cinematograful

• Golful

9. Vorbește despre problemele tale



Dacă aveți anumite probleme sau vă simțiți copleșit, discutați cu cineva apropiat, povestiți nemulțumirile și supărările, acest lucru poate reduce stresul.

Puteți vorbi atât cu persoana iubită cât și cu membrii familiei, prietenii, duhovnicul, medicul specialist sau terapeutul.

Poți avea o conversație chiar și cu tine însuți, aceasta metodă se numește auto-vorbire, cu toți am făcut-o cel puțin o dată. Dar pentru ca aceasta să funcționeze, trebuie să vă asigurați că toată conversația este pozitivă. Așa că mare atenție la gândurile dvs., o idee negativă trebuie înlocuită cu una pozitivă, de exemplu : „Nu pot face asta” va deveni „Pot face asta” sau „Fac tot ce pot”.

10. Învață să accepți

 

Acceptă că nu poți face lucrurile perfect, indiferent cât de mult ai încerca. De asemenea, nu poți avea control asupra tuturor în viață. Așa că fă-ți o favoare și nu te mai gândi la perfecțiune în schimb nu uita să râzi și să te bucuri de ce ți-a oferit Dumnezeu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.678 secunde