Sfaturi pentru întocmirea dosarului de daună

365
Sfaturi pentru întocmirea dosarului de daună - dauna-1648127469.jpg

Articole de la același autor

Deși vorbim despre evenimente neplăcute, cu siguranță, ai fost cel puțin o dată implicat într-un accident rutier, sau ai văzut astfel de situații. Aglomerația, agitația, stresul cotidian, nerespectarea parametrilor legali sunt doar câteva dintre motivele care ne pun în astfel de situații dificile.


Potrivit Antena3.ro este important să știi că în situația în care mașina ta a fost avariată, primul lucru pe care îl ai de făcut este să încerci să faci o constatare amiabilă cu celălalt șofer. Există și posibilitatea ca celalat participant la trafic să nu dorească acest lucru, caz în care va trebui să anunți poliția. Mai mult, tebuie să știi că în acest proces este foarte important să apelezi la specialiști pentru a te îndruma în deschiderea dosarului de constatari daune.


Actele de care ai nevoie în procesul deschiderii dosarului de daună



În primul rând trebuie să fii foarte bine informat cu privire la actele necesare pentru acest proces. Atunci când ești implicat într-un accident, fie că ești vinovat, fie că nu, va trebui să te prezinți în fața asigurătorului cu anumite documente, și anume:


Actul de identitate;

Permisul de conducere;

Certificatul de înmatriculare;

Polița de asigurare RCA;

În situații speciale, poți fi nevoit să prezinți, în plus, alte documente, cum ar fi:

Înștiințarea de daună emisă de firma care deține mașina (de exemplu, în situația în care conduci mașina firmei pentru care lucrezi);


Copie de pe Cartea Verde (atunci când mașina este înmatriculată în altă țară).

Cum deschizi dosarul de daună

Pentru a înțelege cum se deschide dosarul de daună, trebuie să știi, în primul rând, că acesta te ajută în procesul de reparație, în baza poliței de asigurare RCA, plătită bineînțeles de șoferul vinovat. Drept urmare, dacă te afli într-o astfel de situație, un prim pas este să contactezi societatea de asigurări cu care colaborează celălalt participant la trafic. Mai sus ți-am prezentat lista cu actele necesare. Este foarte important ca în fața asiguratorului să te prezinți cu toate acestea. În acest fel, poți evita alte drumuri în plus. Asiguratorul o să-ți poată prezenta chiar și câteva service-uri cu care colaborează, astfel încât să poți demara procedurile cât mai rapid. În urma reparațiilor, se va emite o factura. Aceasta se trimite direct către asigurător, care se va ocupa de plată.

Există și posibilitatea ca șoferul vinovat să fugă de la locul faptei. În această situație este important să obții cât mai multe dovezi. Notează-ti marca mașinii și numărul de înmatriculare. De asemenea, poți strânge cât mai mai multe informații cu ajutorul martorilor oculari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6325 secunde