Sistem modern de recuperare GPL, la Rafinăriile Rompetrol

220
Sistem modern de recuperare GPL, la Rafinăriile Rompetrol - rompetrolsursarompetrol2-1582579353.jpg

Articole de la același autor

Proiect unic la nivelul României, implementat de Rompetrol Rafinare la Rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești: sistem modern de recuperare a gazului petrolier lichefiat. Sistemul este de ultimă generație și asigură o îmbunătățire a fluxului de producție și o reducere substanțială a emisiilor de dioxid de sulf. Investiția în realizarea acestui proiect se ridică la 4,6 milioane de dolari. 


"Este un proiect unic la nivelul României și se înscrie în strategia grupului de continuă modernizare a proceselor operaționale la nivelul unităților de producție – Rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești. Implementarea de soluții moderne susține direct și indirect direcțiile strategice pentru creșterea gradului de protejare a mediului înconjurător și continua reducere a impactului asupra comunităților locale", a afirmat Felix Crudu Tesloveanu, director general Rompetrol Rafinare. 
Instalația de recuperare gaz petrolier lichefiat (GPL) este proiectată pentru îndepărtarea compușilor organici cu sulf și a hidrocarburilor din gazele de cocsare, înainte ca acestea să fie trimise la instalațiile de desulfurare și, ulterior, în sistemul de gaze combustibile al rafinăriei. Având o capacitate de procesare a unui debit de maxim 16.000 Nm3/h, noua instalație asigură o îmbunătățire a fluxului de producție, prin recuperarea și arderea gazelor, dar și reducerea semnificativă a sulfului din gazele evacuate la coșurile rafinăriei, cu mult sub limita impusă de normele europene de mediu. 


Instalația este proiectată de IPIP Ploiești, a fost construită în județul Neamț, la Săvinești, și are o înălțime de 32,8 metri și o greutate de peste 30 de tone. De montarea și integrarea în parametri s-au ocupat specialiștii Rominserv, furnizorul de soluții tehnologice al grupului KMG International.


Rompetrol Rafinare este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat al României, plătind anual peste 1.5 miliarde de dolari. Compania operează rafinăriile Petromidia (cea mai mare și una dintre cele mai importante unității de la Marea Neagră), Vega (cea mai logevivă rafinărie din România, singura din țară capabilă să producă bitum și hexan), dar și singura Divizie de Petrochimie (unicul producător intern de polipropilenă și polietilenă).


Reducerea dioxidului de sulf reprezintă un obiectiv al Grupului KMG International, din care face parte Rompetrol Rafinare, în linie cu prevederile autorizației integrate de mediu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4503 secunde