Șomeri recalcitranți! "S-a enervat și a aruncat carnetul de muncă"

300
1

Articole de la același autor

Angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Constanța au de-a face mereu cu șomeri nemulțumiți care se prezintă la sediul instituției pentru a reclama diferite probleme. În primul rând, în petiții, constănțenii spun că nu reușesc să-și găsească un loc de muncă și încep să trimită tot felul de adrese la Președinție, la ANOFM, din care reiese că agenția nu vrea să le găsească locuri de muncă. 


"Noi intermediem mereu angajarea, dar nu îi putem obliga pe agenții economici să-i primească. Este adevărat că sunt unii care au cedat psihic și se vede că sunt amărâți, că s-au îmbolnăvit, dar noi le oferim mereu cursuri de formare", ne-a declarat directorul AJOFM, Gheorghe Bușu. 


Ultimele posturi oferite sunt de contabili, patiseri, inspectori securitate în muncă etc. Cele mai căutate meserii, însă, sunt cele de electrician, cameriste și cofetari. Singura problemă este că, în ceea ce-i privește pe electricieni, AJOFM le poate asigura partea teoretică, dar, din păcate, nu au unde să-i trimită pentru pregătirea practică. Bineînțeles, există și persoane care refuză categoric să se formeze în vreo meserie, chiar dacă viața este grea și banii din șomaj nu le ajung pentru mare lucru. Mai mult decât atât, unii dintre ei vorbesc urât și devin recalcitranți atunci când sunt sfătuiți să se orienteze pentru anumite cursuri de formare. "Acum, de curând, un individ s-a enervat și a aruncat carnetul de muncă, pentru că nu i-a convenit ce i se oferea", a subliniat directorul AJOFM Constanța. 


Desigur, situația nu este singulară, astfel de cazuri fiind întâlnite în mod frecvent. 


Comentează știrea

Marin
15 decembrie 2016
Emigrare usoara!

Ar fi chiar salutar ca AJOFM sa poata fi in stare sa ajute oamenii sa emigreze. Este foarte clar ca indifferent de lozincaraia din media,Romania se afla intr-un mare impas istoric si oamenii realmente se distrug ,fara sanse. Sansele de supravietuire pot fi doar in alte tari,din pacate. Degeaba cursurile alea stupide de formare ,pentru ca sunt oameni deja ,,formati'' si nu au de lucru. Romanii sunt foarte apreciati in strainatate,in Romania nu sunt doriti decat eventual ca sclavi.

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Noiembrie 2016
Stire din Social : Avem mai puțini șomeri
Pagina a fost generata in 0.4366 secunde