SPIT. Înstrăinarea mijloacelor de transport se declară la Taxe și Impozite

113
SPIT. Înstrăinarea mijloacelor de transport se declară la Taxe și Impozite - spittaxesiimpozite6-1409318051.jpg

Articole de la același autor

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța aduce la cunoștința contribuabililor că vânzătorii au obligativitatea declarării înstrăinării bunurilor mobile. 
Astfel, potrivit prevederilor Legii 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, termenul legal pentru depunerea la ghișeele agențiilor fiscale a declarațiilor privind scoaterea din evidența fiscală a mijloacelor de transport înstrăinate este de 30 de zile de la data încheierii actului de cedare a dreptului de proprietate.
La înstrăinarea unui bun mobil, vânzătorul va completa și depune la ghișeele agențiilor fiscale "Declarația pentru scoaterea din evidența fiscală a mijloacelor de transport PF/PJ". Declarația va fi însoțită de actele care atestă înstrăinarea bunului. 
Formularul tipizat poate fi descărcat de pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea persoane fizice/persoane juridice – "Documente declarare" – "Impozitul pe mijloc de transport". 
În cazul persoanelor fizice, depunerea peste termen a declarațiilor se sancționează cu amendă de la 70 la 279 lei, iar pentru nedepunerea declarațiilor de la 279 la 696 lei.
În cazul persoanelor juridice, depunerea peste termen a declarațiilor se sancționează cu amendă de la 280 la 1.116 lei, iar pentru nedepunerea declarațiilor de la 1.116 la 2.784 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3647 secunde