SPIT. Sancțiuni pentru neachitarea taxei de folosire tramă stradală

177
SPIT. Sancțiuni pentru neachitarea taxei de folosire tramă stradală - spittaxesiimpozite5-1438010441.jpg

Articole de la același autor

În urma unei acțiuni comune a Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța, împreună cu Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, în cursul săptămânii trecute, a fost întocmit un număr de șapte procese verbale de contravenție pentru contribuabilii care nu au achitat taxa de folosire tramă stradală.

"Începând cu luna ianuarie 2015, SPIT efectuează verificări ale persoanelor fizice și juridice care dețin autovehicule concepute și construite pentru transportul de mărfuri. Până la data de 24 iulie, au fost finalizate nouă controale pentru care au fost întocmite procese verbale de contravenție și au fost stabilite debite, pe ultimii 5 ani fiscali, în cuantum de 41.330 lei. În prezent se mai află în derulare un număr de trei controale", explică directorul SPIT, Virginia Uzun.

SPIT reamintește, pe această cale, contribuabililor care dețin autovehicule concepute și construite pentru transportul de mărfuri pe raza municipiului Constanța pe străzile de trafic ușor, mediu și greu că au obligația achitării taxei de folosire tramă stradală.

Prezenta taxă este instituită ca taxă locală în temeiul prevederilor art. 283 alin. (1) și (2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare și se stabilește în conformitate cu punctul (3) din Anexa nr. 5 a Hotărârii Consiliului Local nr. 246/2014.

Achitarea se poate efectua la punctele de colectare taxă folosire tramă stradală, situate pe bd-ul I.C. Brătianu și varianta Ovidiu, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00-15:00; la ghișeele agențiilor fiscale SPIT din: str. Sulmona nr. 22, str. Badea Cârțan nr. 3, str. Atelierelor nr. 6, str. N. Grindeanu nr. 66, City Park Mall sky level după următorul program: luni, marți, miercuri, vineri, 08:30–16:30 și joi, 8:30–18.30; la toate stațiile OMV din municipiu, prin serviciul Westaco Express, program non-stop; prin ordin de plată în contul Primăriei Municipiului Constanța deschis la Trezoreria Municipiului Constanța.

Menționăm că acțiunile de control se vor desfășura zilnic, în perioada imediat următoare, iar achitarea sancțiunilor contravenționale nu degrevează contribuabilii de plata taxei.

Trama stradală reprezintă rețeaua de artere rutiere, majore și minore, dintr-o localitate sau dintr-o porțiune a acesteia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4372 secunde