Amenzi pentru constănțenii care nu și-au făcut asigurarea obligatorie a locuinței

478
Amenzi pentru constănțenii care nu și-au făcut asigurarea obligatorie a locuinței - amenzipentruconstantenii-1436710424.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care nu și-au făcut încă asigurarea obligatorie pentru case ar trebui să se grăbească. Reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe din Constanța au anunțat că vor porni o campanie de notificare a celor care încă nu au asigurare, după care vor da drumul la amenzi.

"Recomandăm tuturor persoanelor care nu au încheiat până în prezent o poliță de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAD) să efectueze demersurile în vederea contractării unei astfel de asigurări. Obligativitatea revine proprietarilor pentru construcțiile cu destinația de locuințe, administratorului, pentru cele aflate în proprietatea statului sau a unităților administrativ-teritoriale sau locatorului, pentru locuințele dobândite prin contract de leasing financiar", explică directorul executiv al SPIT, Virginia Uzun.

Polițele de asigurare împotriva dezastrelor naturale stabilite în funcție de tipul locuințelor sunt în cuantum de 20 euro pentru locuințele de tip A, adică imobile cu structura de rezistență din beton armat, metal ori lemn sau cu pereți exteriori din piatră, cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic și/sau chimic), și în cuantum de 10 euro pentru locuințele de tip B, adică imobile cu pereții exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic și/sau chimic).

"SPIT va demara o campanie de notificare a persoanelor care nu au încheiat o astfel de poliță de asigurare, urmând să se aplice sancțiuni celor care nu au respectat obligațiile. Amenzile contravenționale sunt cuprinse între 100 și 500 lei, conform prevederilor Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor, cu modificările și completările ulterioare", mai precizează șeful SPIT.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5691 secunde