Spitalul CF Port, "un submarin ce trebuie adus la suprafa╚Ť─â"

474
1
Spitalul CF Port,
Spitalul CF Port are, de c├óteva zile, un nou manager, ├«n persoana dr. Stelian Paris, medic chirurg, acesta afl├óndu-se acum la cel de-al doilea mandat, dup─â cel din perioada anilor 2001-2004. Acesta a ├«nlocuit-o ├«n func╚Ťie pe dr. Sirma Tomo╚Ö, care ╚Öi-a dat demisia ├«n data de 6 august. 


Noul director a declarat, pentru "Cuget Liber", c─â va face tot posibilul pentru a "resuscita" unitatea sanitar─â, doar c─â aceasta este la ora actual─â ca "un submarin ce trebuie adus la suprafa╚Ť─â". 


Tocmai de aceea, managerul va analiza ├«ntreaga situa╚Ťie a unit─â╚Ťii ╚Öi va creiona c├óteva planuri care au ca scop punerea pe picioare a Spitalului CF Port. El este con╚Ötient c─â, ├«n primul r├ónd, porne╚Öte la drum cu datorii mari c─âtre ANAF. Este vorba despre acele debite din 2006, care trebuie pl─âtite, dar pentru care s-a ob╚Ťinut momentan o ree╚Öalonare. 


├Än prezent, sunt ├«n jur de 1,5 milioane de lei de plat─â, r─âm├ón├ónd ca ├«n acela╚Öi timp s─â se mai e╚Öaloneze ni╚Öte datorii vechi c─âtre fo╚Ötii salaria╚Ťi c─ârora nu le-au fost pl─âtite primele de stabilitate ╚Öi tichetele. ├Än plus, la toate aceste neajunsuri se adaug─â datoriile c─âtre CNAPMC, care sunt la pre╚Ťuri de refurnizare ╚Öi care treneaz─â deja de ani buni. 


O alt─â problem─â care ├«l macin─â pe manager este reabilitarea ├«ntregului spital, cele trei loca╚Ťii ├«n care medicii ├«╚Öi desf─â╚Öoar─â activitatea ╚Öi sunt interna╚Ťi pacien╚Ťii av├ónd nevoie de renov─âri ╚Öi reabilitare. La ora actual─â, cea mai veche cl─âdire cu func╚Ťionalitate de spital este cea din port, ea dat├ónd din anul 1939. 


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3781 secunde