Spitalul CF Port, "un submarin ce trebuie adus la suprafață"

507
1
Spitalul CF Port,

Articole de la același autor

Spitalul CF Port are, de câteva zile, un nou manager, în persoana dr. Stelian Paris, medic chirurg, acesta aflându-se acum la cel de-al doilea mandat, după cel din perioada anilor 2001-2004. Acesta a înlocuit-o în funcție pe dr. Sirma Tomoș, care și-a dat demisia în data de 6 august. 


Noul director a declarat, pentru "Cuget Liber", că va face tot posibilul pentru a "resuscita" unitatea sanitară, doar că aceasta este la ora actuală ca "un submarin ce trebuie adus la suprafață". 


Tocmai de aceea, managerul va analiza întreaga situație a unității și va creiona câteva planuri care au ca scop punerea pe picioare a Spitalului CF Port. El este conștient că, în primul rând, pornește la drum cu datorii mari către ANAF. Este vorba despre acele debite din 2006, care trebuie plătite, dar pentru care s-a obținut momentan o reeșalonare. 


În prezent, sunt în jur de 1,5 milioane de lei de plată, rămânând ca în același timp să se mai eșaloneze niște datorii vechi către foștii salariați cărora nu le-au fost plătite primele de stabilitate și tichetele. În plus, la toate aceste neajunsuri se adaugă datoriile către CNAPMC, care sunt la prețuri de refurnizare și care trenează deja de ani buni. 


O altă problemă care îl macină pe manager este reabilitarea întregului spital, cele trei locații în care medicii își desfășoară activitatea și sunt internați pacienții având nevoie de renovări și reabilitare. La ora actuală, cea mai veche clădire cu funcționalitate de spital este cea din port, ea datând din anul 1939. 


Comentează știrea

DODO
4 septembrie 2017
mostenirea aromana

Paris...Sirma...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2885 secunde