Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, cel mai fierbinte punct din județ

3430

Articole de la același autor

Cu aproape 300 de cazuri de infectare cu Covid-19 și alte câteva mii de teste aflate în lucru, România încă nu a atins vârful epidemiei. Autoritățile naționale se așteaptă ca numărul celor infectați să crească galopând în următoarele zile. Barurile, restaurantele au fost închise, evenimentele culturale și de tot felul, slujbele religioase, chiar și cele în spații deschise, au fost interzise, iar în unitățile medicale s-a dat mobilizarea.

Amenințarea Covid-19 devine tot mai reală în întreaga țară. Numărul celor infectați crește de la o oră la alta. La nivel național, la ora închiderii ediției erau 260 cazuri confirmate și peste 30.000 aflate în carantină și izolare.

În județul Constanța, au fost raportate, 15 persoane infectate cu Covid-19, care se află în prezent, internate la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Potrivit prefectului George Niculescu, alte 78 de persoane sunt în carantină și 1550 în izolare.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat încă de marți seară o nouă serie de restricții, dar și măsuri pentru a face față cât mai bine asaltului lui Covid-19. Astfel, a fost suspendată activitatea restaurantelor, barurilor, cafenelelor și altor localuri publice, fiind permisă preluarea pachetelor sau livrarea la domiciliu. Au fost suspendate toate activitățile, culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise. În plus, a fost interzisă organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, în spații deschise, iar pentru cele care se petrec cu mai puțin de 100 de persoane, a fost impusă asigurarea unei distanțe de minimum un metru între participanți.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că a fost întărită prezența în stradă a structurilor de ordine publică, poliție, jandarmerie și poliție de frontieră și au fost stabilite și aplicate planuri de măsuri pentru asigurarea permanenței la unitățile operative și creșterea capacității operaționale a acestora.

Studenții, recrutați ca voluntari, în spitale

În ce privește, pregătirile în sistemul medical, aici a fost sunată mobilizarea. Rezidenții au fost solicitați să își întrerupă stagiile de practică și să se pună la dispoziția Direcției de Sănătate Publică pentru a fi incluși în ture și gărzi sau pentru a fi repartizați la unitățile de primiri de urgențe sau Ambulanță, camerele de gardă ori secțiile de spital, în funcție de necesități. De asemenea, a început recrutarea studenților, începând cu cei din anul patru, dar și a elevilor din școlile postliceale sanitare, pe bază de voluntariat, pentru a sprijini activitățile din camerele de gardă.

Culoare pentru pacienți și ambulanțe

La Constanța, cea mai mare mobilizare este la Spitalul de Boli Infecțioase, acesta fiind unul dintre cele cinci centre din întreaga țară, care primesc pacienții infectați cu Covid-19. În cursul zilei de ieri, a fost complet refăcută curtea unității medicale. "Am reconfigurat întreaga curte a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Au fost stabilite culoare pentru accesul pacienților, pentru ambulanțe. Traseele și condițiile de acces au fost regândite. Ne-am mobilizat pentru a fi pregătiți în caz de nevoie", a declarat, pentru "Cuget Liber", primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Acesta a solicitat Ministerului Sănătății alocarea sumei de 15 milioane de lei, necesari pentru a asigura activitatea în această perioadă excepțională.

Banii vor fi utilizați pentru achiziționarea de materiale și echipamente medicale. Calculele sunt făcute pentru a fi suficiente materiale pentru o perioadă de aproximativ 60 - 90 de zile, în funcție de numărul de pacienți care vor fi internați în spital. "Necesarul pentru spitalul de boli infecțioase este de kituri, măști, mănuși chirugicale, combinezoane, filtre, dezinfectanți. Toate aceste măsuri absolut necesare costă 15 milioane de lei, deoarece pentru un singur bolnav infectat cu Covid-19, necesarul pentru 20 de zile este de aproximativ 600 de kituri. Personalul medical care intră la el folosește un astfel de kit, care apoi trebuie dezinfectat și tratat în mod special, dar nu mai poate fi refolosit. Sunt cel puțin trei vizite pe zi la un asemenea pacient. În plus, meniul alimentar este diferit pentru un pacient infectat, fiind bazat mai mult pe proteine. În total, este vorba despre costuri foarte mari pentru spitalizarea și tratamentul acestor pacienți", a subliniat primarul Decebal Făgădău.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.049 secunde