Spitalul de pe stadionul Portul, pregătit să primească pacienți. "Sunt condiții rezonabile!"

1360

Articole de la același autor

Numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus a crescut alarmant în ultimele zile, la Constanța. Într-o singură săptămână, de vineri, 24 iulie, până vineri, 31 iulie, au fost raportate 186 de persoane depistate pozitiv. Spitalele au început să se umple și, din păcate, autoritățile se așteaptă ca numărul de pacienți să fie din ce în ce mai mare.

Peste 460 de paturi sunt disponibile în unitățile medicale din județul Constanța pentru persoanele infectate cu noul coronavirus. Deja mai mult de jumătate dintre ele sunt ocupate, iar pacienții continuă să vină. Conform Planului Alb stabilit, în luna martie, de Direcția de Sănătate Publică a Județului, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța sunt rezervate 120 de paturi în saloane de unu, doi sau chiar trei pacienți, și 10 paturi la Terapie Intensivă. La Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu Mare sunt 88 de paturi, la Spitalul Medgidia sunt 150 de paturi și unul la ATI, iar la secția exterioară Agigea a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța sunt 74 de paturi.

De asemenea, săptămâna aceasta, la propunerea Direcției de Sănătate Publică Constanța, a fost introdus în Planul Alb și Spitalul Municipal Mangalia, cu 36 de paturi, ca unitate suport care va putea interna și trata pacienți cu noul coronavirus. La acestea se mai adaugă 56 de paturi în cadrul Spitalului Modular de pe stadionul Portul.

Unitatea medicală amenajată în primăvară chiar pe suprafața de joc din cadrul bazei sportive de pe bulevardul 1 Mai este pregătită să preia în orice clipă cazurile noi de infecție cu SARS-CoV-2. În plus, cele 116 locuri destinate carantinării persoanelor ar putea fi folosite tot pentru pacienții depistați pozitivi. "Noi suntem pregătiți. Săptămâna aceasta am făcut din nou verificări, instalațiile funcționează. Oricând ni se repartizează pacienți, îi primim. Lucrurile sunt aranjate, astfel încât să ne descurcăm la nevoie", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Aurel Trană, comandantul Spitalului Militar de Urgență Constanța, care coordonează și activitatea Sistemului Modular de Izolare și Tratament de pe stadionul Portul.

Acesta a subliniat că s-au luat toate măsurile și că inclusiv personalul medical așteaptă comanda pentru a-și lua poziția în cadrul spitalului de campanie. "Deocamdată, avem personal medical de la noi, de la Spitalul Militar, de la Spitalul CFR și de la Centrul de Medicină Navală. De asemenea, dacă va fi necesar, vom mai putea suplimenta, mai putem aduce personal din țară. În prezent, sunt funcționale și cele 116 paturi pentru carantină și pot fi folosite ca paturi pentru spitalizare", a mai spus dr. Aurel Trană.



Condiții rezonabile în interiorul corturilor


Spitalul modular este dotat și cu patru locuri la Terapie Intensivă. Acestea vor putea fi folosite în caz de urgență, în eventualitatea în care se va agrava starea vreunui pacient, pe perioada cât este spitalizat în unitatea mobilă. Acesta va primi îngrijire medicală calificată, înainte de a fi transferat într-o unitate medicală specializată.

Cât despre condițiile de cazare din corturile de pe stadion, comandantul Trană spune că sunt rezonabile. "Am fost acolo, împreună cu colegii, zilele acestea. Și afară era foarte cald. În cortul spital, am dat drumul la toate instalațiile și este decent. Avem instalație pentru ventilație și presiune negativă, care asigură temperaturi rezonabile în interior. Se poate sta", a completat dr. Aurel Trană. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5848 secunde