În 2010

Spitalul Județean a primit 90% din banii pe care i-a cerut

383
Spitalul Județean a primit 90% din banii pe care i-a cerut - 39ef949b99a581b47aaeaaa1ebd3120b.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a subliniat, într-o conferință de presă, că spitalele vor fi finanțate în funcție de categoria de competență unde au fost încadrate. La nivelul țării, doar șapte spitale au fost încadrate în cea mai înaltă categorie. Este vorba de spitalele Universitar și Floreasca din București și spitalele județene de urgență din Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Constanța și Iași. Iar acestea vor primi cea mai bună finanțare.
Potrivit ministrului, finanțarea spitalelor se va face în funcție de clasificare, "pentru eliminarea discrepanțelor și pentru a exista predictibilitate și echitate".
"Anul trecut, la Spitalul Județean Cluj, s-a contractat doar 69%, iar la cel din Constanța, 90%. Au fost însă și spitale care au contractat tot, adică li s-a dat tot ceea ce au cerut. Pe de altă parte, sunt cazuri de spitale orășenești care au computer tomograf, în timp ce acesta lipsește din unele spitale județene. Nu am nimic împotriva faptului ca un spital orășenesc să aibă un astfel de aparat, însă este inadmisibil ca acesta să nu se găsească în unitatea județeană", a mai spus Cseke.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3465 secunde