Spitalul Mangalia și-a reluat activitatea de dinainte de pandemie

Miercuri, 16 Iunie 2021, 21:22
150
Începând cu luna aceasta, Spitalul Municipal Mangalia și-a reluat activitatea dinaintea pandemiei, în unitatea medicală fiind tratate cazurile non-Covid, pe toate secțiile din cadrul spitalului. Totuşi, conform normelor sanitare în vigoare, în instituția spitalicească sunt pregătite 18 paturi pentru potențialii pacienți infectați cu Covid-19, care vor fi tratați în pavilionul C al spitalului, separat de ceilalți bolnavi.

„Chiar dacă ne-am reluat activitatea curentă, în spitalul nostru, avem stabilite reguli clare de prevenție și tratare a pacienților, care sunt internați sau sunt tratați în ambulatoriul de specialitate. În continuare, testăm pacienții înainte de a fi direcționați către secțiile de specialitate, cazarea se face în funcție de gradul de imunizare al pacienților (vaccinați, trecuți prin boală sau nevaccinați), pentru a izola mai ușor eventualele cazuri de infecție cu Sars-CoV-2”, a declarat managerul unității medicale, Alina Dan.

Cu toate acestea, spitalul este în continuare carantinat, în sensul că nu pot intra în instituție vizitatori ai bolnavilor internați. Pagina a fost generata in 0.2627 secunde