Sporuri până la 85% pentru angajații din spitale care tratează bolnavi de coronavirus. Decizia Guvernului

185
Sporuri până la 85% pentru angajații din spitale care tratează bolnavi de coronavirus. Decizia Guvernului - spor-1653494408.jpg
Noi sporuri în sistemul sanitar din România! Guvernul a aprobat sporuri de condiții periculoase de muncă până la 85% pentru cadrele medicale care îngrijesc pacienți bolnavi de COVID-19, potrivit Realitatea.net


Guvernul a aprobat, prin Hotărâre, modificarea regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă prevăzut în Anexa 2 din Legea cadru nr. 153/2017.

Potrivit actului normativ, este asigurat cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din unitățile sanitare care au în îngrijire pacienții diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 pe perioada situațiilor de risc epidemiologic și biologic prevăzute la Articolul 6 din Legea nr.136/2020. Sporurile pentru condiții de muncă deosebit de periculoase în domeniul sanitar, de la 55% până la 85%, vor fi acordate în baza acestei Hotărâri de Guvern.


La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi, 25.05.2022, proiectul de Hotărâre privind modificarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare "Sănătate şi asistenţă socială", aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 153/2018. 


Astfel, se acordă sporul pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase în procent de la 55% până la 85%, personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unitățile sanitare care este implicat direct în transportul, recoltarea probelor biologice/testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor suspecți și confirmați cu COVID-19 pe durata situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic prevăzute la art. 6 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, republicată, cu modificările și completările ulterioare.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4278 secunde