Recensământ 2011

Statul insistă: Dați CNP-ul recenzorului!

501

Institutul Național de Statistică insistă să ne convingă să dăm codul numeric personal recenzorului. Colectarea CNP-ului prin formularele de recensământ asigură determinarea populației stabile a României, determinarea migrației internaționale.
Reprezentanții INS spun că datele sunt folosite exclusiv în scop statistic, nu vor fi comunicate altor instituții și nu vor putea fi folosite, în nicio situație, de alte instituții, cum ar fi în scopuri de impozitare ori taxare fiscală, de îngrădire sau limitare a unor drepturi, de pierdere a cetățeniei.
În procesul de prelucrare a datelor, informațiile sunt ulterior anonimizate, numele și prenumele persoanelor nu sunt înscrise în baza de date, iar recenzorii sunt obligați să păstreze confidențialitatea datelor. Amenzile pe care le riscă recenzorii dacă încalcă această confidențialitate sunt între 2.000 și 5.000 de lei, cu posibilitatea agravantă în cazul în care nerespectarea confidențialității are aspecte penale. Mai mult, în procesul de prelucrare, informațiile vor fi utilizate numai în cadrul sistemului informatic statistic național (în interiorul rețelei VPN criptat). În baza de date Oracle, pe serverul INS, nu există nici un fel de corespondență între CNP și nume și prenume. La un an după încheierea prelucrării, formularele cu datele individuale vor fi distruse fizic, conform normelor și procedurilor legale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
Stire din Social : Recensământ 2011/ Declarați toți copiii!
Pagina a fost generata in 0.7786 secunde