Stimulent pentru încadrarea în muncă înainte de expirarea indemnizației de șomaj

233
Stimulent pentru încadrarea în muncă înainte de expirarea indemnizației de șomaj - x-stimulent-1709294494.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) oferă stimulent financiar șomerilor indemnizați care se încadrează în muncă înainte de încheierea perioadei de acordare a indemnizației de șomaj.

Ca urmare, șomerii indemnizați care se angajează cu normă întreagă beneficiază de o sumă lunară ce reprezintă 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățiți să primească această indemnizație. Această măsură este susținută de prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, ANOFM oferind o gamă largă de servicii și sprijin financiar pentru facilitarea accesului la piața muncii a persoanelor înregistrate în evidențele agenției.

În luna ianuarie 2024, ANOFM a asigurat plata sumei de 1.679.925 lei, destinată completării veniturilor salariale pentru un număr de 6.165 noi angajați proveniți din rândurile șomerilor indemnizați. Măsura face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri active, care au totalizat plăți de 178.703.520 lei în aceeași lună.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5595 secunde