Subvenţii pentru tineri şi persoanele de peste 50 de ani

256
Subvenţii pentru tineri şi persoanele de peste 50 de ani - subventiisursacoodessolictors-1599662797.jpg
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va acorda, de acum înainte, angajatorilor subvenţii lunare în valoare de cel mult 2.500 de lei pentru încadrarea în muncă a persoanelor care au împlinit vârsta de 50 de ani sau a persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 29 de ani.

Prin această măsură, ANOFM susţine inserţia/reinserţia pe piaţa muncii a persoanelor ale căror contracte de muncă au fost afectate direct de epidemia SARS-CoV-2 şi, totodată, asigură ajutor financiar angajatorilor pentru susţinerea plăţii salariilor.

Conform legii, angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, până cel târziu la data de 31 decembrie 2020, persoane în vârstă de peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat din motive neimputabile lor în perioada stării de urgenţă sau a stării de alertă primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din această categorie, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei.

De aceeaşi facilitate pot beneficia şi angajatorii care încadrează în muncă, până la sfârşitul anului, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, tineri cu vârsta între 16 şi 29 de ani.

Pentru acordarea sprijinului financiar, persoanele care fac parte din cele două categorii menţionate în actul normativ amintit trebuie să fie înregistrate ca şomeri în evidenţa AJOFM Constanţa.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1454 secunde