Sunteți șomer? De ce facilități puteți beneficia dacă vă angajați

200
Sunteți șomer? De ce facilități puteți beneficia dacă vă angajați - suntetisomer-1563109232.jpg

Articole de la același autor

Conform legii, persoanele cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizația de șomaj și care reușesc să se angajeze cu normă întreagă pierd indemnizația de șomaj. În schimb, ca bonus, acestea beneficiază, din momentul angajării până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățite să primească indemnizația de șomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, stabilită și, după caz, reactualizată conform legii.

Potrivit reprezentanților AJOFM, condițiile necesare sunt ca solicitantul să fie încadrat în muncă fie pe perioadă nedeterminată, fie pe o perioadă determinată mai mare de 12 luni. Actele de care are nevoie la dosar sunt următoarele: cerere, contract de muncă, document emis de angajator, din care să rezulte că în ultimii doi ani acesta nu a mai fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoana respectivă.

Acestora li se mai cere o adeverință emisă de angajator din care să rezulte că de la data angajării și până la sfârșitul primei luni calendaristice de la angajare, persoana respectivă a desfășurat activitate conform contractului individual de muncă încheiat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4736 secunde