Șomerii vor să se reprofileze. Agenții de securitate, la mare căutare

186
Șomerii vor să se reprofileze. Agenții de securitate, la mare căutare - somerii2-1562616150.jpg

Articole de la același autor

De la începutul anului și până la finele lunii mai, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a cuprins în programele de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulților și centrelor proprii din cadrul agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, 10.108 persoane.


Dintre acestea, 7.313 sunt șomeri, 1.243 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie, 146 sunt persoane beneficiare de servicii gratuite, alții decât șomerii, iar opt sunt persoane beneficiare de servicii gratuite de evaluare a competențelor. Restul de 1.398 persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare.


În perioada de referință au fost organizate 452 de programe de formare profesională gratuite, dintre care 291 programe de calificare/recalificare și 161 programe de inițiere, perfecționare sau specializare.


În ceea ce privește participarea șomerilor la cursurile de formare profesională, cel mai ridicat interes pentru astfel de programe s-a înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta peste 45 de ani, la polul opus aflându-se cei cu vârsta sub 25 de ani. 
Principalele meserii/ocupații, în funcție de numărul de participanți, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru șomeri în luna mai 2019 sunt: agent de securitate, lucrător în comerț, inspector (referent) resurse umane, bucătar, frizer - coafor manichiurist pedichiurist etc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Iunie 2019
Stire din Social : A scăzut rata șomajului
Pagina a fost generata in 0.5166 secunde