Superstiții de Buna Vestire / Ce faci ca să ai spor, ce se pune pe pragul casei

150329
Superstiții de Buna Vestire / Ce faci ca să ai spor, ce se pune pe pragul casei - bunavestire1-1679644316.jpg
Prima sărbătoare din Postul Paştelui în care creştinii ortodocşi au dezlegare la peşte este prăznuită pe 25 martie. Denumită popular şi Blagoveştenie, aceasta aminteşte de ziua în care Arhanghelul Gavriil îi dă Fecioarei Maria vestea că va avea un prunc: pe Fiul lui Dumnezeu.


Sărbătoarea are dată fixă, aceea de 25 martie, exact cu 9 luni înainte de Crăciun, atunci când creştinii prăznuiesc naşterea lui Iisus Hristos.


De asemenea, cade în fiecare an în postul Paştelui, fiind una dintre puţinele zile în care Biserica oferă dezlegare la peşte, indiferent de ziua săptămânii în care se întâmplă să cadă.


De asemenea, este ziua în care este bine să se pună pe pragul casei pâine şi sare pentru hrana îngerilor şi pentru a avea spor în casă.

Tradiţia populară spune că, în această zi aducătoare de veste minunată, oamenii nu au voie să se certe, fiind mare păcat: cine se ceartă în ziua de Buna Vestire are necazuri tot anul.

În această zi se fac şi previziuni meteorologice. În popor există credinţa că aşa cum este vremea ziua de Buna Vestire, aşa va fi şi în ziua de Paşti. De Buna Vestire este bine să se pună pe pragul casei pâine şi sare pentru hrana îngerilor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4521 secunde