Suspiciuni de gripă porcină la Mangalia, infirmate de medici

483
Două femei din Mangalia au fost transportate, sâmbătă, 6 iunie, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, după ce medicii de la Spitalul Municipal Mangalia au constatat că prezintă simptome similare celor produse de virusul gripei porcine AH1N1. Dr. Dan Lefter, manager interimar al unității spita-licești mangaliote, ne-a declarat că decizia a fost luată întrucât pa-cientele, care se prezentaseră la Ca-mera de Gardă, semnalau simpto-mele unor viroze respiratorii și au fost respectate procedurile standard. "Noi nu putem spune dacă este vorba de suspiciune de virus gripal AH1N1. Medicul de gardă a hotărât trimiterea la Constanța a două femei cu viroze respiratorii", a afirmat dr. Lefter. Una dintre paciente s-a întors, în cursul săptămânii trecute, din SUA.
Pe de altă parte, dr. Camelia Ciobotaru, director coordonator al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța a negat că ar fi vorba de o suspiciune de gripă porcină.
În altă ordine de idei, reprezentanții Ministerului Sănătății au susținut, ieri, că la nivelul țării nu a mai fost confirmat niciun caz de contaminare cu virusul AH1N1.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 08 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Sâmbătă, 06 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.5235 secunde