Concurs Patiserii constănțeni pun în pericol viața consumatorilor

393

Articole de la același autor

Produse de patiserie fără elemente de identificare, făină și materiale de construcții depozitate în același loc, cântare care nu erau verificate metrologic, asta au descoperit comisarii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consu-matorilor (CRPC) Constanța în urma unui control tematic la produsele de patiserie și cofetărie.
În cadrul acțiunii de control tematic au fost verificați 13 operatori economici, 11 dintre ei încălcând legislația în vigoare. "Au fost supuse controlului 729,6 kilograme de produse, din care au fost constatate cu deficiențe și au fost oprite temporar de la comercializare 418,6 kilograme de produse", ne-a informat Bogdan Gavrilă-Dima, director coordonator al CRPC Constanța. Patiserii nu aveau afișat gramajul, termenul de valabilitate sau data fabricației la produsele comer-cializate, materiile prime precum telemeaua sau făina nu aveau elemente de identificare sau erau incomplete ori depozitate la un loc cu materialele de construcții.
Comisarii Protecției Consu-matorilor au găsit fursecuri ambalate import Polonia care nu aveau elementele de identificare traduse în limba română. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.000 lei și au fost oprite temporar de la co-mercializare produse în valoare de 4.827 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 08 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Sâmbătă, 06 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.8367 secunde