Tariful la apă potabilă perceput de RAJA SA, pe locul 10 la nivel național

267
Tariful la apă potabilă perceput de RAJA SA, pe locul 10 la nivel național - rajatarife-1564603132.jpg

Articole de la același autor

În România, în rândul operatorilor de profil - apă și canalizare - epurare, tariful perceput de RAJA SA la apă potabilă este pe locul al zecelea în clasamentul național. Spre deosebire de celelalte companii, care au posibilitatea folosirii unor surse de suprafață, RAJA SA extrage apa furnizată din subteran, prin sute de foraje de mare adâncime, ceea ce implică mari cheltuieli cu energia electrică aferentă pompării din subteran. 


Totodată, RAJA SA a cofinanțat, printr-un împrumut contractat de la B.E.R.D, cu peste 50 milioane euro Programul Operațional Sectorial de Mediu în valoare de peste 300 milioane euro, în urma căruia au rezultat investiții ce au intrat în patrimoniul UAT-urilor.


Printre cele mai mari investiții se numără și 16 stații de epurare moderne, care sunt prevăzute inclusiv cu treapta terțiară de tratare a apelor uzate, apele deversate în emisar fiind ape curate ce respectă toți indicatorii impuși privind protecția mediului înconjurător. În aceste condiții, tariful perceput pentru serviciul de canalizare, este un tarif ce acoperă două componente canalizare și epurare, RAJA SA fiind prima companie la nivel național în ceea ce privește numărul stațiilor de epurare. Chiar și în aceste condiții, tariful perceput de RAJA pentru serviciile de canalizare-epurare este pe locul al doilea la nivel național.


Acum, RAJA derulează proiecte în cadrul POIM de peste 600 milioane euro. Tariful practicat de RAJA SA este aprobat de către ANRSC, după o verificare riguroasă a tuturor componentelor de preț și a respectării Strategiei Tarifare. 


Iată situația primelor 15 tarife percepute pentru apa potabilă și serviciul de canalizare - epurare de către operatorii acestor servicii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.589 secunde