Oaspete de seamă pe dragorul maritim "Locotenent Dimitrie Nicolescu"

170

Articole de la același autor

Gruparea navală NATO SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group-2), din care face parte și dragorul maritim "Locotenent Dimitrie Nicolescu" (DM 29), și-a încheiat, deocamdată, misiunea în Marea Neagră. Gruparea a părăsit luni, 29 iulie, portul Eregli din Turcia. Comandantului grupării NATO, comandorul Alessandro Falcone, din Italia, s-a îmbarcat la bordul navei militare românești, iar operațiunile SNMCMG-2 au fost coordonate de la bordul DM 29.


 Comandorul Alessandro Falcone a urmărit atent manevrele de plecare a navelor grupării NATO din portul turcesc, după care a asistat la un exercițiu de dragaj mecanic, executat de marinarii militari români. 


Oficialul NATO a fost impresionat de modul de planificare, organizare și de execuție a manevrelor de la bord, toate desfășurându-se în deplină siguranță, în ciuda unei hule puternice.


La sfârșitul vizitei, comandorul Falcone a specificat că gruparea română are tehnică diferită, dar, prin profesionalismul de care dau dovadă toți membrii grupării și prin camaraderia ce îi unește, reușesc să îndeplinească misiunile primite. Înainte de a coborî de la bord, comandantul SNMCMG-2 i-a felicitat pe marinarii români și le-a mulțumit pentru contribuția adusă la succesul misiunii grupării NATO în Marea Neagră. Dragorul maritim 29 și-a încheiat activitatea în Marea Neagră și în cursul zilei de ieri a ajuns acasă. 


"NATO rămâne pentru România unul dintre pilonii principali ai politicii externe și de securitate. Angajamentul continuu al țării noastre și al Aliaților pentru securitatea și apărarea comună asigură credibilitatea și relevanța NATO, în beneficiul tuturor statelor membre, precum și pentru consolidarea securității europene și euro-atlantice. Suntem uniți de aceleași valori democratice, împărtășite de toți membrii Alianței, alcătuind o comunitate puternică și unită, capabilă să răspundă tuturor amenințărilor, indiferent de tipul lor sau de zona de proveniență. Prin misiunile executate împreună cu partenerii noștri, Forțele Navale Române sunt un furnizor credibil de securitate pe flancul estic al NATO și UE", precizează reprezentanții Forțelor Navale Române.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5868 secunde