Caniculă la Constanța

Țâșnitorile de pe străzi și din parcuri lipsesc cu desăvârșire ori sunt oprite, vechi și ruginite

414
5
Constanța nu este nici orașul parcurilor, nici cel al spațiilor verzi, însă oamenii tot ies la plimbare sau circulă prin centru, cu treburi. Zilele acestea, dacă ați avut drum prin oraș sau dacă ați ieșit la aer și v-ați uitat sticla cu apă acasă, cu siguranță ați observat că riscați să cădeți pe stradă înainte să găsiți o țâșnitoare cu apă care să funcționeze.

Autoritățile locale par că au fost luate prin surprindere de canicula de afară și nu au mai apucat să repare și să dea drumul robinetelor cu apă din parcuri sau din centrul municipiului. Doar câteva mai sunt funcționale, însă arată jalnic, sunt ruginite, jupuite, aproape că îți vine să te lași păgubaș decât să bei apă de la ele.

"Am ieșit cu nepoții în parcul de la Gară. Ne-am plimbat puțin, s-au jucat și au băut toată apa pe care am avut-o. Am vrut să le umplu o sticlă de la țâșnitoare, dar nu curgea apă. De ce le mai țin, dacă nu le dau drumul să se folosească oamenii de ele?", ni s-a adresat, indignată, Mioara B., din Constanța.

Un alt cititor ne-a semnalat că nici în centru, pe strada Ștefan cel Mare, nu sunt funcționale toate țâșnitorile.

"Este strigător la cer ca, pe vreme de caniculă, într-un oraș civilizat, turistic, să nu funcționeze aceste tâșnitori stradale. Este lipsă de respect față de locuitori și față de turiști. Chiar dacă omul își poate cumpăra o sticlă de apă, să bea, poate are nevoie să se răcorească mai mult!", spune Mihai Sirea.

Umbră și apă rece de la RAJA

Salvarea autorităților locale, depășite din nou de situația "fierbinte" de afară, a venit, totuși, de la compania de apă, care a amplasat mai multe corturi, în diferite puncte ale municipiului, și unde oferă apă rece.

"Având în vedere prognozele meteorologice pentru această perioadă, cu temperaturi ridicate, cu mult peste media normală și cu atenționări de cod galben de caniculă, SC RAJA SA a reluat campania anticaniculă, montând mai multe corturi, în diferite zone ale orașului", explică purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea.

Astfel, în aceste zile, între orele 10.00 și 18.00, pietonii se pot opri într-unul din corturile RAJA și se pot răcori cu puțină apă. Corturile sunt amplasate pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în zona City Park Mall, pe strada Mircea cel Bătrân, în zona Inspectoratului Teritorial de Muncă, pe strada Traian, în zona stației de autobuz din fața restaurantului Colonadelor, pe bulevardul Mamaia, în stația de autobuz de la Delfinariu, pe bulevardul Tomis, în zona Tomis III și pe strada Nicolae Iorga, în zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

"În toate aceste locații, constănțenii, dar și turiștii vor putea să bea un pahar de apă rece și să se adăpostească pentru câteva momente de căldura de afară, la umbra corturilor instalate. Corturile vor fi amplasate în toate perioadele pentru care vor exista avertizări meteo de cod galben de caniculă", au mai spus reprezentanții RAJA. 

Comentează știrea

costica
24 iunie 2016
opinie

Acest program iti aduce bani! Noutate absoluta pentru toti cei care vor sa castige bani in timpul liber! Vino si convinge-te! Totul este absolut serios si de incredere! Vei vedea imediat ca ai facut alegerea cea mai buna! Lucrezi part-time, acasa, si castigi bani! Te astept sa ceri acum detalii mai multe la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Mitu
24 iunie 2016
Grija netarmurita fata de OM

Nu e voie! Oamenii trebuie sa sufere si sa crape,asta este datoria statului,parca asa scrie in Constitutie,nu-i asa? Principalul si cel mai de pret capital,cel uman,este considerat prioritar doar in tari inapoiate ca Elvetia,Suedia,Norvegia,chestii...Romania prin reprezentantii statului, considera romanii ca lucruri de unica folosinta de categorie second-hand. Asadar,ce tot va ratoiti ca nu va convine,ca acusi trimite cineva niste fapturi cu muschi sa va puna la punct si sa va bage la racoare pentru ca va exprimati nemultumiri,nu conteaza in ce domeniu. Ia gura mica !!! Stramosii s-au sacrificat pentru ca voi sa aveti pamant in care sa fiti ingropati iar bunii vostri lideri sa fie laudati,ca nu pricepeti? Economia este nu pentru binele oamenilor,ci pentru frumusetea rapoartelor si lauda sefilor,voi oamenii nu contati decat la vot si atunci doar formal.Va e sete,va e foame? Ia la munca voluntara sau pe doi lei ,ca mama naibii! Puturrosilor,nu stiu cum de va platesc salarii decente aia de afara,cum de apreciaza ei munca voastra,ca pentru statul Romanesc nu sunteti buni deloc!!! Vreti apa,dansati si bateti toba ca pieile rosii o sa fie bine,o sa vina ploaia...

ADRIANA
24 iunie 2016
Parclasat in paragina

De parca ar fi singuerele lasate in paragina... Au facut si ei un lucru bun pentru copii si pensionarii din zona Anda, un parc, destul de mare si frumos. Pacat ca l-au lasat in voia sortii. Foisorul care lau ridicat acolo mai are putin si cade. Pacat, era un loc unde pe asemenea caldura se putea sta la umbra, la o tabla, un sah. Poate totusi sesizeaza cineva.

DODO
24 iunie 2016
apoi ?

dupa ce bei apa ,vrei la wc si unde naiba te duci ?

Nazi
25 iunie 2016
Opinie

Stati sa-si intre in mână noul primar doar ce si-au ocupat scaunele una două va plângeti că e caniculă că nu s-au dezăpezit strazile ce vreti comerciantii sa nu-si mai vanda apa dar copaci pentru umbra aveti?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4261 secunde