Taxa de liniște se plătește până pe 2 martie

1673

Articole de la același autor

Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL) aduce la cunoștință că termenul scadent pentru depunerea declarației anuale în vederea stabilirii taxei pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice este 1 martie 2009.
Având în vedere faptul că ultima zi pentru depunerea declarației cade într-o zi nelucrătoare, termenul scadent va fi până la data de 2 martie, inclusiv.
Sunt exceptate de la obligația depunerii declarației anuale și plata taxei pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice, contribuabilii care au în administrare complexuri hoteliere, acestea datorând taxa doar pentru suprafețele destinate activităților de alimentație publică și spațiilor comerciale.
Persoanele fizice autorizate, asociațiile familiale și persoanele juridice care în anul 2008 au depus întreaga documentație la Serviciul Persoane Juridice din strada Nicolae Grindeanu nr. 66, și nu au efectuat modificări de natură să conducă la schimbarea cuantumului taxei, vor completa și depune la ghișeele serviciului declarația anuală de impunere însoțită de certificatul de înregistrare la Camera de Comerț.
Pentru a evita aglomerația de la ghișee, contribuabilii pot trimite declarația de impunere a taxei și documentele doveditoare prin poștă pe adresa instituției.
Formularul tip privind declarația de impunere se găsește fie la sediul instituției, fie pe site.
Depășirea termenului limită pentru depunerea declarației de impunere, precum și completarea formularelor cu informații eronate se sancționează cu amendă de la 200 lei la 500 lei, pentru persoanele fizice autorizate și asociațiile familiale, și de la 800 lei la 2.000 lei pentru persoanele juridice, cu posibilitatea achitării a jumătate din minim, conform OG nr. 2/2001.
Contribuabilii din Constanța vor achita cuantumul taxei privind creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice, în două rate semestriale și anume: prima rată, până la data de 31 martie 2009, inclusiv, și a doua rată, până la 30 septembrie 2009, inclusiv.
Programul cu publicul este următorul: luni, marți, miercuri și vineri de la 8,30 la 16,30 și joi de la 8,30 la 18,30.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.746 secunde