Taximetrişti falşi, la Constanţa. Atenţie, în ce maşini vă urcaţi!

507
Polițiștii locali au identificat, zilele acestea, în zona Gării CFR un bărbat care efectua transport de persoane fără a deține autorizație emisă de autoritatea publică locală. Acesta a fost amendat cu suma de 1000 de lei, conform legilor în vigoare.

Nici taximetriștii autorizați care încalcă legea nu au scăpat de sancțiuni. „În urma unei acțiuni tematice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, agenții au aplicat 54 de sancțiuni în conformitate cu prevederile Legii Nr 38 /2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, ale H.C.L.M nr.77/2021, ale OUG 195/2002 și ale Legii Nr.61/1991. Valoarea totală a amenzilor a fost de 11.850 de lei”, transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Potrivit acestora, polițiștii locali acționează în permanență în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare. De asemenea, clienții pot evita orice incident neplăcut dacă respectă câteva reguli elementare. Astfel, autorităţile ne recomandă să alegem doar mașinile inscripționate corespunzător sau mijloacele de transport alternativ, să-i solicităm șoferului să pornească aparatul de taxat, dacă nu face acest lucru din proprie inițiativă, să ne elibereze bonul fiscal la finalul cursei sau să ne asigurăm că ne transportă la destinaţie pe traseul optim sau pe traseul solicitat ori convenit cu noi.

Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341/922.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7243 secunde