Telverde pentru victimele violenței în familie

271
Telverde pentru victimele violenței în familie - telverdepentruvictimele-1412094284.jpg

Articole de la același autor

Victimele violenței în familie ar putea avea la dispoziție, în scurt timp, o linie de telefon pentru a primi consiliere gratuită. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ioana Cazacu.

Aceasta a mai spus că este posibil ca Institutul Național de Statistică să centralizeze datele naționale privind violența în familie.

"Agresiunea nu începe cu prima palmă, începe cu violența verbală. Din păcate, la nivel național, avem statistice contradictorii, în funcție de cine raportează. Am început deja niște discuții și problema violenței în familie ar putea să intre și în aria Institutului Național de Statistică, pentru a putea avea date clare. În lipsa unor date reale, este greu să faci politici publice", a explicat coordonatorul Departamentului pentru egalitate de șanse.

Ioana Cazacu a mai anunțat că departamentul pe care îl conduce va deschide un telverde de asistență și consiliere a victimelor violenței domestice, iar cultura toleranței va fi introdusă în educație, de la grădiniță și până la studiile postuniversitare.

Secretarul de stat a mai spus că este nevoie de acest lucru, pentru că românilor li se pare normal să vadă copiii certați sau bruscați oriunde și de prea puține ori iau atitudine. Ea a mai spus că inclusiv asistenții sociali, cei care ar trebui să fie primii care sesizează cazurile de violență domestică, au un grad ridicat de toleranță pentru violență.

"Nu este normal să urlăm unii la alții sau la copiii noștri. Trebuie să sancționăm acest tip de atitudine", a spus secretarul de stat, explicând că sancționarea nu trebuie să însemne neapărat amendă, ci o reacție rapidă din partea cetățenilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 01 Octombrie 2014
Stire din Social : Zona Tomis II, fără APĂ
Miercuri, 01 Octombrie 2014
Stire din Social : A crescut numărul turiștilor!
Miercuri, 01 Octombrie 2014
Stire din Social : Unde poți petrece ieftin, de Revelion
Miercuri, 01 Octombrie 2014
Stire din Social : Cum va fi vremea, astăzi, la Constanța
Pagina a fost generata in 2.5937 secunde