Test gratuit Babeş-Papanicolau, la Constanţa

1493
Test gratuit Babeş-Papanicolau, la Constanţa - testgratuit-1613762401.jpg

Articole de la același autor

Femeile din judeţul Constanţa pot face gratuit testarea Babeş-Papanicolau. În luna februarie, Ministerul Sănătății - prin Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății - organizează Campania IEC „Sănătatea reproducerii – Tu decizi ce este mai bine pentru tine!”, campanie care aduce în atenția publică problematica sănătății reproducerii pentru adolescenți și femeile gravide.

Scopul campaniei îl reprezintă creșterea nivelului de informare a adolescenților, femeilor gravide, populației generale despre contracepție, importanța planificării familiale, sănătatea în perioada sarcinii, avorturile și complicațiile acestora, bolile cu transmitere sexuală, mortalitatea maternă, diagnosticare precoce pentru prevenirea cancerului de col uterin.

Astfel, testul Babeș-Papanicolau, care depistează cancerul de col uterin în fază incipientă, va fi făcut și anul acesta, gratuit, la Constanța, la Policlinica nr. 2, pe strada Ştefan cel Mare nr. 133, în cadrul Programului de Screening derulat de Ministerul Sănătății la nivel naţional.

Femeile cu vârsta cuprinsă între 25 și 65 de ani se pot adresa pentru efectuarea testului Babeș-Papanicolau, ca și până acum, la Policlinica nr. 2, Cabinetul dr. Radu Colojoară, medic ginecolog, și la Cabinetul de Planning Familial, dr. Elena Gâgă și dr. Corina Chișu, cu programare telefonică în prealabil. Nu este necesară trimiterea de la medicul de familie. Pot beneficia femeile care să nu fi avut anterior un diagnostic de cancer de col uterin, să nu aibă histerectomie totală. La prezentarea pentru testarea acestea trebuie să nu fie la menstră, să nu fi avut contact sexual cu 48 ore înainte şi să nu fi făcut duș vaginal în ultimele 24 ore.

Vă puteţi programa la numerele de telefon 0241/503.414 – dr. Elena Gâgă, 0241/671.433 – dr. Corina Elena Chișu şi 0732/727.177 – dr. Radu Colojoară.

„Ne dorim ca prin această campanie de informare să ajungem la femeile cu vârsta între 25 și 65 ani, dar și la adolescente, femei gravide și la populația generală a Constanței în scopul de a promova diagnosticarea precoce a cancerului de col uterin”, a declarat doctor Loti Popescu, coordonator Județean PN V.1.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4604 secunde