Tinerii din Constanța învață să fie voluntari

252
Tinerii din Constanța învață să fie voluntari - voluntari-1350679179.jpg
CENTRAS Constanța, în colaborare cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța și Aiesec Constanța, a organizat Caravana SEV.


Rolul evenimentului a fost să pună în mișcare tinerii interesați de voluntariat, aducându-i împreună, informându-i și inspirându-i să devină parte din SEV - Serviciul European de Voluntariat.  Astfel, și în Constanța tinerii au avut oportunitatea să facă cunoștință cu SEV, să afle răspunsuri la întrebări și să interacționeze direct cu voluntari români întorși din stagii SEV.
Caravana SEV face parte din proiectul MOVE - Mobilitate și Voluntariat în Europa, derulat de Pro Vobis - Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, în parteneriat cu Asociația ART Fusion, București, și Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul Tineret în Acțiune, linia  Structuri de suport SEV. Proiectul își propune promovarea voluntariatului in general si a Serviciul European de Voluntariat (SEV) in special, prin diverse evenimente și materiale informative.


Un program pentru toți tinerii
Serviciul European de Voluntariat sau SEV/EVS este un program al Comisiei Europene, finanțat prin programul Tineret în Acțiune, care stimulează mobilitatea transnațională și implicarea în proiecte de voluntariat a tinerilor. SEV permite tinerilor cu vârste între 18 și 30 de ani să desfășoare stagii de voluntariat pentru perioade de câteva săptămâni până la 12 luni în organizații dintr-o altă țară decât țara de reședință, de regulă țări din cadrul Uniunii Europene, însă și alte țări partenere în acest program. SEV promovează coeziunea socială, solidaritatea și toleranța între tinerii europeni, cât și cetățenia activă, prin voluntariat. 
Programul este o oportunitate de dezvoltare personală și profesională adresată tinerilor europeni; prin intermediul experiențelor de învățare non-formală pe care le prilejuiește voluntariatul, aceștia își îmbunătățesc sau dobândesc competențe care îi ajută să de dezvolte și să se integreze social. Anual, câteva mii de tineri europeni, printre care și români, participă la stagii SEV în Europa. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9229 secunde