Pentru a primi alocația după 18 ani,

Concurs Tinerii vor depune documentele la unitatea de învățământ unde învață

246

Articole recomandate

Tinerii care împlinesc 18 ani în timpul liceului și care primesc alocația de stat până la terminarea cursurilor vor depune documentația la instituția de învățământ pe care o urmează, după care aceasta va fi trimisă către Direcțiile de Muncă. Școlile vor trimite, ulterior, documentele la Inspectoratele Școlare, care la rândul lor le vor înainta Direcțiilor de Muncă. 
Pentru a primi alocația de stat pentru copii și după 18 ani, elevii trebuie să depună la școală o cerere în nume personal și o copie după actul de identitate, iar unitatea de învățământ va emite și o adeverință prin care să certifice că solicitanții sunt elevi ai școlii respective. Tinerii peste 18 ani care repetă anul școlar vor primi alocație doar pe baza unui certificat medical care să arate faptul că repetarea anului se face din cauze medicale.
Peste 218.000 de tineri peste 18 ani vor beneficia de alocație de stat după modificarea legislației, iar plata se va face începând cu luna martie, când vor primi alocația pentru februarie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8347 secunde