Tone de alimente stricate, incinerate de inspectorii DSV

124
Tone de alimente stricate, incinerate de inspectorii DSV - alertapelitoral-1472484224.jpg

Articole de la același autor

Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța în perioada 22 – 28 august, s-au materializat prin verificări la 212 obiective. Au fost verificate 78 restaurante, 3 pensiuni, 5 pizzerii, 19 unități tip fast-food, 4 braserii, 7 unități tip bufet, 1 unitate tip bistro, 3 baruri, 1 beach bar, 3 cantine, 20 super/hipermarket-uri, 25 magazine alimentare, 11 laboratoare cofetărie/patiserie, 10 cofetării/patiserii, 4 depozite alimentare, 4 unități procesare lapte, 2 unități produse din pescuit, 1 unitate fabricare pâine și specialități, 1 unitate comercializare produse congelate, 2 depozite de destinație, 2 unități morărit, 4 unități fabricare vin, 1 unitate fabricare produse zaharoase, 1 unitate fabricare apă de masă.

În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sau neigienizate; nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție; depozitarea în condiții necorespunzătoare a acestora.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate un număr de 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.400 de lei.

Au fost confiscate și retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne și produse din carne – 5.792 kg, lapte și produse lactate – 1631 kg, pește și produse din pește – 1124 kg, ouă – 61 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 97.291 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2262 secunde