X

Tonul la conservă, contaminat cu mercur. Pericolele la care sunt expuși consumatorii

320
Tonul la conservă, contaminat cu mercur. Pericolele la care sunt expuși consumatorii - ton-contaminat-1730204623.jpg

Articole de la același autor

Tonul din conserve este în mare parte contaminat cu mercur, o substanță periculoasă pentru sănătate, arată un raport publicat de ONG-ul francez Bloom și organizația europeană Foodwatch. Cele două organizații non-profit solicită marilor lanțuri de distribuție și autorităților publice „să ia măsuri urgente", potrivit Digi24.

Studiul s-a făcut pe 148 de conserve de ton selectate aleatoriu din cinci țări europene (Franța, Germania, Anglia, Spania și Italia)
(Franța, Germania, Anglia, Spania și Italia)

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/tonul-la-conserva-contaminat-cu-mercur-un-adevarat-scandal-de-sanatate-publica-pericolele-la-care-sunt-expusi-consumatorii-2986187

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.
, iar rezultatele arată că în proporție de 100% au fost contaminate cu mercur.

Asociația de mediu afirmă că peste jumătate dintre conserve depășesc limita de mercur de 0,3 mg/kg stabilită pentru alte specii de pește.

Organizația Bloom acuză că nivelul maxim admis de mercur nu este stabilit în funcție de riscurile pentru sănătatea umană, pentru a nu influența vânzările: „Nivelurile maxime de mercur din ton în vigoare în prezent în Europa au fost stabilite în funcţie de nivelul contaminării constante a tonului şi nu în funcţie de pericolul pe care-l reprezintă mercurul pentru sănătatea omului, pentru a se asigura vânzarea a 95% din ton”, informează Bloom.

Mercurul, un metal toxic provenit în mare parte din emisiile centralelor pe cărbune, este considerat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) una dintre cele mai periculoase substanțe pentru sănătatea publică.

În ocean, mercurul se amestecă cu bacterii şi se transformă în metilmercur, un derivat şi mai toxic, care afectează grav sistemul nervos central, relatează sursa citată.

Expunerea la acest derivat poate duce la probleme neurologice și tulburări comportamentale, anunță Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2976 secunde