Transelectrica avertizează: Noi tentative de fraudă prin SMS

195
Transelectrica avertizează: Noi tentative de fraudă prin SMS - 7222101624406400hackeriangajatid-1688736616.jpg

Articole de la același autor

Oficialii Transelectrica au transmis, vineri, consumatorilor un avertisment privind un nou val de atacuri gen phishing, care folosesc simbolurile companiei, prin care consumatorii sunt amenințați că vor fi deconectați de la alimentarea cu curent dacă nu plătesc factura.


Operatorul național rețelei electrice de înaltă tensiune le atrage atenția consumatorilor că nu are calitatea de furnizor de energie electrică, astfel că nu le emite facturi directe pe care trebuie să le plătească.


„Avertizare cu privire la un nou val de tentative de fraudă printr-o campanie de atacuri de tip #SMishing care utilizează identitatea vizuală a CNTEE Transelectrica SA.


Cum se desfășoară campania?


Utilizatorii primesc mesaje de tip SMS prin care sunt informați că se va realiza deconectarea serviciilor pentru neplata facturii la energie electrică.


‼️ În cazul în care primiți un astfel de mesaj, vă recomandăm să nu dați curs solicitărilor!


Transelectrica SA este operatorul național rețelei electrice de înaltă tensiune și nu are calitatea de furnizor de energie electrică, prin urmare:


NU emite facturi consumatorilor casnici;


NU emite somații de plată consumatorilor casnici.


Dacă primiți un astfel de mesaj care utilizează identitatea Transelectrica NU accesați linkul!”, au transmis, vineri, oficialii Transelectrica, pe contul de Facebook.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1108 secunde